пятница, 23 декабря 2016 г.

Кабмін збільшив своє утримання в два рази

З усіх владних структур у 2017 році найбільше, згідно з державним бюджетом, отримає Кабінет міністрів, тобто державне адміністрування в Україні посилюється а не скорочується. Думаю у цьому році вирішили оновити Лексуси та Мерси, адже два роки підряд негоже на новорічний баль їхати тою ж фірою.


Якщо порівняти, як зміняться в майбутньому році, в порівнянні з роком нинішнім, витрати на утримання Кабміну, то виявиться, що кошторис на його утримання збільшено з 322,4 до 746,7 млн ​​грн., Або на 130%, пише «Сегодня». Якщо це порівняти з реальним рівнем інфляції, то не таке вже й значне збільшення, але якщо поглянути на інші відомства (за виключенням АП, адже вона теж отримає чимало), то це більш ніж багато.
Далі йдуть витрати Адміністрації президента, які виросли на 63%, або майже на 300 млн грн. Нардепам додали 20%, в грошах це теж немало - 185 млн грн. На рівень інфляції (офіційної 10%) підняли фінансування МВС (+4,4 млрд грн.) І 4,6 млрд грн. ( 7,7%) додали Міноборони.

Крім того, вперше за останні два роки, збільшили фінансування Міносвіти (+6 млрд, або на 23% більше). На 3,7 млрд виріс бюджет Міністерства охорони здоров'я (+ 30%) і на 1,5 млрд (+ 56%) - бюджет Мінкульту.

Що може означати такий сигнал? Думаю, якщо глянути на це все крізь призму нашумілої націоналізації, то це, мабуть, означатиме посилення державного адміністрування і частвове відновлення планової економіки. Також це призведе до посилення монополій і упадку малого та середнього бізнесу, адже ці сектори непрогнозовані і слабоуправляємі на державному рівні.

Тішить сьогодні підняття фінансування освіти та медицини, хоч розумію, що левова частка того піде на розбазарювання, відкати і дерибан, а також осяде в кишенях дрібних чиновників. Діти в сільських школах (які не закриють) надалі сратимуть у туалетах тіпа сотрир, які громадянам цивілізованих країн нагадують пускові установки ракет Земля-Повітря, а на них заздрісно поглядатимуть діти сусідніх сіл, де школу закриють і ті їздитимуть туди автобусом, встаючи на півгодини раніше за однокласників. Я не буду продовжувати райдужні перспективи нашого будення, адже всі й так розуміють наскільки далеко Майбах міністра знаходиться від шкільного автобуса в селі під Карпатами, і що наші проблеми їх не ... торкаються. Дєнєх нєт но ви дєржитєсь...

Комментариев нет:

Отправить комментарий