понедельник, 12 декабря 2016 г.

Нідерланди надалі блокують асоціацію

Нідерланди серйозно взялись за поступ України в ЄС і намагаються якщо не заморозити асоціацію, то принаймні зробити усе, щоб українці не мали жодних прав, на які наші громадяни чекають від тої асоціації. Всі ж ми чудово розуміємо, що більшість громадян України від асоціації очікує зовсім не можливості безвізово відвідати Лувр чи з'їздити на матч МЮ-Ліверпуль (а нє, туда і так не вийде, ті вже зробили Європо бай-бай), а конкретних можливостей безперешкодно їздити хоча б на короткострокові сезонні роботи, з метою покращити фінансове благополуччя. Просто для переважної більшості мешканців Незалежної, які живуть далеко за межею бідності, навіть пообідати в Парижі це вже ціла пенсія, або півзарплати жінки, що ліпить пельмені в підвалі.

Нідерланди вимагають визнати, що угода про асоціацію не буде надавати українцям право вільно жити і працювати на території ЄС. Прем'єр міністр Нідерландів Марк Рютте вимагатиме, щоб лідери Європейського союзу на саміті ЄС заявили про те, що угода про асоціацію з Україною не містить додаткових зобов'язань безпеки або фінансового характеру з боку Брюсселя на адресу Києва. Про це свідчить проект документа, підготовлений нідерландським урядом для прийняття на саміті лідерів Євросоюзу в четвер, 15 грудня, передає Reuters.
За словами офіційного Амстердаму Нідерланди вимагають від лідерів ЄС визнати, що угода про асоціацію з Україною не буде надавати українцям право "вільно жити і працювати" на території країн-членів Євросоюзу. Слід зазначити, що в ЄС очікували від Нідерландів пропозицій щодо вирішення проблеми з ратифікацією угоди про асоціацію з Україною на саміті ЄС в Брюсселі 20 жовтня, однак Рютте тоді ніяких пропозицій не надав, попросивши дати йому на це більше часу.
Один із дипломатів, висловлюючись з приводу цього інциденту заявив: "Ставки надто високі. Врешті-решт, якщо угода про асоціацію не буде ратифікована голандцями, це буде поразкою для України, поразкою для ЄС і перемогою Росії."
Як би там не було, а угода про асоціацію декларативного характеру не потрібна й українцям, тому, в свою чергу, підписання такої асоціації призведе до того, що більшість українців, які проживають далеко від західних кордонів, відчують безперспективність та фактичну непотрібність цієї псевдоасоціації, яка містить багато вимог та зобов'язань та не надає жодних привілегій простим українцям. Далі ще гірше, адже ми зможемо нарватись на зворотні процеси та посилення русофільських настроїв громадян, що зрештою, залишить нас в ціпких обіймах ведмедя у лаптях.
Не дуже засмучуватись із цього приводу закликає колишній міністр закордонних справ пан Огризко, який в інтерв'ю виданню Гордон сказав, що: "Рютте не вічний, і позиція Нідерландів по Україні може змінитися. Головне - демонструвати, що ми серйозні, не загрузнули по вуха в корупції і розвиваємося як європейська держава. Ось і все. Насправді ми їх ставимо в незручне становище. А якщо ми показуватимемо нормальний розвиток, воно стане для них ще більш незручним. Той розвиток, який ми демонструємо на сьогоднішній день, дає їм підстави говорити, що Україна ще не готова до асоціації ". І може й справді він має рацію, може і дійсно в його словах є зерно правди, та чи цього сподіваються наші громадяни сьогодні? І чи потрібен нам той Євросоюз тоді, коли ми самі станемо не менш розвинутими? Думаю це питання риторичне...

Комментариев нет:

Отправить комментарий