воскресенье, 4 декабря 2016 г.

Онищенко розказав про те, як Порошенко рейдерствував та витрачав гроші МВФ на підкуп депутатів. Відео

Депутат групи "Воля народу" Олександр Онищенко, який сьогодні знаходиться в бігах,  звинуватив Петра Порошенка у вимаганні грошей у великих бізнесменів, які він потім частково направляв на підкуп депутатів Верховної Ради задля просування необхідних йому ініціатив. Про це він заявив на телеканалі "Росія 1, предає видання Страна.


"Порошенко - людина жадібна, для нього гроші понад усе. Всі великі бізнес-структури були піддані рейдерству з його боку. Положили близько 100 банків, всі активи загребли собі. Він боїться, що люди будуть фінансувати опозицію. Тому його завдання - перекрити кисень  зароблянню фінансів ", - заявив він.

За словами Онищенко, переслідування компанії "Нафтогазвидобування" бізнесмена Ріната Ахметова припинилися, коли той заплатив гроші Порошенко. "Сума, яку пропонував Ахметов, - близько $ 130 млн. Це не влаштовувало Петра Олексійовича, він хотів $ 200 млн. Непорозуміння тривало близько року. Коли все сталося, фірма знову перестала переслідуватисьі продовжила роботу в звичному полі. Така ж ситуація була з компанією Злочевського Burisma. Свідком переговорів Злочевського з Порошенко був я ", - запевняє нардеп утікач. З метою тиску на бізнес, задля подальшої наживи на відкатах, Порошенко використовував і використовує силові структури, недарма ж він замінив на всіх ключових постах людей на лояльних і довірених.

"Він використовує Генпрокуратуру для "наїздів". Його бізнес у тому, що він вигрібає великі суми з бізнесменів. Частину з них потім проплачує в парламенті задля зміцнення своєї влади", - сказав Онищенко.

За даними депутата, гроші на хабарі для депутатів бралися в тому числі з виділених МВФ кредитів.

Онищенко розказав, що після того, як він полетів до Лондона, на нього вийшли спецслужби США, які проявили інтерес до озвученої інформації, а Порошенко намагався домовитися з ним про мовчання. За словами Онищенка той відмовився від пропозиції Порошенка.

"Я дійсно передав ці документи спецслужбам Америки. Після моєї заяви про кеші мені стало просто не по собі від того, що СБУ і ГПУ виходять на прес-конференцію  підтирати гівно за президентом України. У нього всякий бізнесмен чи політик, який щось говорить проти нього, - рука Кремля і зрадник ", - додав побіжний депутат.

У правдивості останніх слів ми встигли вже переконатись самі. Окрім того, Онищенко сказав, що він має записи розмов із гарантом, які робив за допомогою спеціального пристрою вмонтованого в годинник, де є серйозний компромат та свідчення злочинної діяльності останнього. Також Онищенко заявив, що готовий співпрацювати з українськими органами і неодноразово запрошував представників до співпраці в Лондон, але Генеральний прокурор, який фігурує співучасником, судячи із заяв депутата утікача, настоює на тому, що всі процесуальні дії мають проводитись в Україні, що й нікого не дивує.

Робити висновки поки зарано, адже немає іще підтвердження від американських спецслужб, тимпаче, що такий скандал із записами вже був, який не дав нічого окрім зайвого шуму. Якщо ви пам'ятаєте, були т.зв. записи Мельниченка, автентичність яких і ніби підтвердилась і компромат на них був серйозний, проте справа застрягла незважаючи на суспільний розголос. Для американських спецслужб, звісно, нічого нового в записах Онищенка бути не може, адже ті чудово знають ледь не кожен крок наших політиків, та й усі ми знаємо про такі схеми, тому заяви Онищенка цікаві тільки тим, що, можливо, містять факти та докази, проте не розумію у якому суді їх можна використати - "А судьи кто?" ...


Комментариев нет:

Отправить комментарий