понедельник, 5 декабря 2016 г.

Будапештський меморандум не виконала жодна зі сторін-підписантів

Британський посол в Україні Джудіт Гоф заявила  Що Росія порушила свої зобов'язання по міжнародним договорам, зокрема стосовно Будапештського меморандуму. За словами дипломата, Росія відмовилась від участі в консультаціях сторін меморандуму в березні 2014 року.
"Виконано Будапештський меморандум? Ні, але він був не виконаний Росією, ось ключовий момент.
Я чула, що його описують як міжнародний договір .. я знаю, що в Україні дуже багато людей розчаровані ... Британська точка зору полягає в тому, що це меморандум взаєморозуміння і з цієї точки зору він обмежений в юридичному плані. Ці зобов'язання, які у нас є за умовами цього меморандуму, - це давати консультації ", - заявила пані амбасадор.

"У березні 2014 року ми розпочали консультації, вони відбулися в американському посольстві в Парижі, і міністр Дещиця був там, Джон Керрі був там і я була там з нашим міністром закордонних справ .. і був один незайнятий стілець. Міністр закордонних справ Лавров в цей час знаходився в Парижі, але російська сторона не відвідала консультації ", - додала посол.

"Я думаю, що провал меморандуму - це провал однієї зі сторін, яка не виконує свої зобов'язання. Ми вважаємо, що Росія не тільки порушила свої зобов'язання за Будапештським меморандумом, а й ряд інших міжнародних зобов'язань, якщо ми розглядаємо ситуацію агресії Росії проти України" , - переконана Гоф.

Я не хочу бути неоригінальним, але, на мою думку, меморандум порушили усі сторони підписанти. Звісно головний порушник Росія, адже вона вторглась у державу, для якої мала бути гарантом безпеки і недоторканості, тому тут ставимо крапку і погоджуємось, що виправдання цьому немає.

Але в Меморандуму було декілька підписантів, серед яких окрім згаданих США та Великобританія. І серед невиконаних умов є не тільки непоява на консультації, що теж передбачено у вимогах, але є серед зобов'язань підписантів: "Домагатися негайних дій з боку Ради Безпеки ООН з метою надання допомоги Україні, якщо вона стане жертвою акту агресії чи об'єктом погрози агресією з використанням ядерної зброї". Ви бачили щоб дуже хтось домагався до радбезу? Я, особисто, ні. Вже мовчу про те, що Росію, як порушника міжнародних договорів і агресора, мали б наказати не просто санкціями, а мали б надати відповідну військову допомогу Україні, причому не тільки зброєю, а й регулярними військами.Правда тут все доволі неоднозначно, адже Україна це тільки міжнародний документ, а її представляють конкретні люди, серед яких міжнародні злочинці яким ніхто зброї не дасть. От уявіть собі, що завтра США надали б сучасне озброєння баригам на кшталт Порошенка, Яценюка чи Гройсмена. Американці ж не гірше за нас знають чимці люди займались у 90-х і як зароблявся первинний капітал новими українцями в 90-ті.

Так що зі зброєю, мабуть, питання знято - давати її не було кому, також усе зрозуміло із регулярними військами, адже з Росією наважиться воювати хіба божевільний...Залишалося хіба оголосити РФ державою злочинцем і наказати справніми санкціями, а не фейковими, на кшталт тих, що були задіяні, але навіть на це, чомусь, ніхто не пішов. Тому сьогодні з певністю можна говорити, що Будапештський меморандум порушено трьома державами і це лиш нікому не потрібний клапоть паперу.

Джерело:  korrespondent.net

Комментариев нет:

Отправить комментарий