среда, 14 декабря 2016 г.

Гоп стоп Європа, або чого нам не дають безвіз

Механізм призупинення безвізового режиму для нових щасливчиків, за словами європейських чиновників, є своєрідним запобіжником на випадок недотримання принципів демократії та відходу зі шляху реформ. Про це сказано у схваленому країнами ЄС документі щодо нового механізму призупинення, повідомляє "Європейська правда".


"Чимало депутатів досі мріють про те, щоб зробити крок назад вже на наступний день після того, як безвіз запрацює на практиці. Для них головна новина -" забути про зобов'язання не вийде", - йдеться в статті.

Для цивілізованої Європи важливо, щоб країни з якими укладено певні угоди не сходили зі шляху демократичних реформ, які ті зобов'язались виконати. Згідно з документом, Єврокомісія повинна моніторити виконання зобов'язань тих третіх країн, громадяни яких звільнені від візових вимог внаслідок успішного завершення діалогу з візової лібералізації.

"Протягом 7 років після вступу в силу візової лібералізації для такої країни Єврокомісія повинна регулярно звітувати перед Європарламентом і Радою ЄС - мінімум раз на рік, або коли ЄК визнає такий звіт за необхідне, або коли Європарламент або Рада ЄС зажадають його", - йдеться в документі.

Згідно зі статтею, якщо одного разу Верховна Рада спотворить електронне декларування, або ж скасує норму про заборону дискримінації тощо, ЄС буде змушений запустити процедуру призупинення безвізу.

При цьому, як наголошується, у випадку України увага буде прикута до моніторингу реформ перш за все у сфері протидії корупції.

Думаю це дає чимало відповідей на запитання, і сьогодні кожен тверезомислячий громадянин має зрозуміти, що ЄС не ворог України і не байкомет, а просто турбується про те, щоб не допусити всередину вірусу корупції і казнокрадства, які так поширені сьогодні в Україні. Дехто вже встиг звинуватити королівство Нідерланди у змові з росіянами, чи ледь не у тому, що останні продались Путіну і відстоюють його інтереси на континенті.

Все набагато простіше і зрозуміліше, якщо поглянути на проблему з другого боку. Нідерланди сьогодні виступають у ролі такого собі поганого поліцая у великій європейській грі, і, скоріше за все, це завдання їм поставили сильніші гравці європейські, які зрозумівши, що при сьогоднішній владі в Україні жодного прогресу в плані європейських цінностей бути не може, вирішили діяти інншим шляхом. Європа посередництвом Голандії дає зрозуміти громадянам України, що там бояться нас, а особливо нашої влади, яка настільки прогнивша і корумпована, що говорити про принципи вільної конкурентності практично неможливо. Також європейців тепер не менше турбує перспектива виливання на ринок праці мільйонів українців, які завдяки мізерним заробіткам всередині країни будуть змушені їздити туди за довгим евриком, що обов'язково призведе до збільшення конкурентності робочої сили, а заразом збільшення відсотку безробітних. Ми повинні зрозуміти, що дати заробіток нашим громадянам в ущерб собі не захоче ніхто, саме тому сьогодні Нідерланди і відстоюють позиції стосовно саме цих питаннь.

Отже, не треба шукати ворогів України і пособників Путіна в країнах Західної Європи, - допоки не подолаємо бідність і дурість, які у нас взаємопов'язані, доти нас боятимуться і не пускатимуть на поріг. Нас європеєць сьогодні сприймає у якості такого собі немитого бомжа, якого ніби й шкода, але й у хату пускати не хочеться.


Комментариев нет:

Отправить комментарий