пятница, 9 декабря 2016 г.

20 відсотків жителів Німеччини емігранти. Quo Vadis Європо?

За даними статистики майже 20 відсотків населення Німеччини має міграційне коріння. І це тільки вершина айсбергу сучасних міграційних процесів у Європі. Уповноважений уряду ФРН з питань інтеграції Айдан Озогуз (сам, очевидно, теж із цієї статистики) говорить про цифру в 1,8 млн. переміщених осіб із 2014 року, і це за нецілих два роки.
Уявити навіть страшно, що може бути років за десять-двадцять.

У порівнянні з 2014 роком, число таких людей збільшилося на 1,8 млн, при цьому приблизно половина з 17 млн ​​жителів з міграційним корінням мають громадянство ФРН, відзначається в документі, в якому простежуються тенденції в сфері інтеграції іноземців за період з червня 2014 по липень 2016 року.

За минулий рік в Німеччину переїхали 1,14 млн іноземців, з них 45 відсотків - громадяни країн ЄС, майже 30 відсотків - громадяни країн Азії і близько п'яти відсотків - африканці. Серед іноземців, які живуть у ФРН, найбільші групи мають турки (16,7%), поляки (9,9%) і російськомовні (7,1%).

За словами Озогуз, головною темою минулого року стала прийом, розміщення і інтеграція біженців. У зв'язку з цим вона нагадала про те, що за звітний період було запущено цілий ряд заходів і законодавчих ініціатив про право на перебування мігрантів на території ФРН, процедури розгляду клопотань про притулок, а також закон про інтеграцію. Озогуз, однак, зазначила, що підсумки цих нововведень підбивати поки рано.

У доповіді констатується поліпшення ситуації в сфері освіти громадян з міграційним корінням. Так за період з 2010 по 2015 рік квота осіб з повною загальною середньою освітою, що дає право вступати до вузу, збільшилася з 9 до 17 відсотків. У той же час на ринку праці мігранти як і раніше мають менш сприятливі шанси.

У документі також повідомляється про різке збільшення кількості злочинів проти мігрантів за звітний період. Так число нападів на притулки для біженців зросла з 199 в 2014-му до 1031 - в минулому році. Правда чомусь пані Огуз забуває сказати про число нападів тих же мігрантів на корінних жителів, а також ситуацію зі злочинністю, яка суттєво зростає в місцях перебування великої кількості мігрантів, особливо коли це мігранти із Близького Сходу.

У будь-якому випадку це все є свідченням того, що в близькому майбутньому ми не побачимо етнічно монолітних, та що там етнічно монолітних, навіть країн зі значно  переважаючими етносами знайти в Європі буде важко навіть з фонариком. Якщо хтось думає, що країни із слабшими економіками і менш комфортними в плані заробітку зможуть вберегтись від напливу мігрантів із Азії чи Африки, то ви помиляєтесь, адже нова політика того ж німецького уряду, як і урядів інших країн-гігантів ЄС, ведеться в напрямку розподілення потоку мігрантів по країнах відповідно до їх потенційних можливостей. Так що нас чекають мечіті від Любліна і Софії з Будапештом до Лондона і Лісабона. А якщо дуже не пофортить, то нас з вами теж трохи розбавлять громадянами близькосхідних країн, які почистять від зайвих мешканців за допомогою Світового поліцая. Такі перспективи уже звучать з вуст деяких київських чиновників      http://rozmovabez.blogspot.com/2016/11/blog-post_28.html , тому, як добре карта ляже, то матимемо своїх.

Найбільше мене турбує думка: чому європейські уряди так збільшують потік мігрантів із чужих ментально та й далеких культурно країн як то Сирія, Лівія чи навіть та ж Туреччина, але так опираються потоку мігрантів із близької, в плані культури, України? Що там таке мутять? І для чого?


Джерело:  Deutsche Welle

1 комментарий:

  1. A modular, lightweight and portable Sega Genesis controller
    Analogue is taking its titanium paint color time building titanium wood stove a new gaming console, but it rocket league titanium white wants to be clear – and tungsten titanium it's got its own mens titanium braclets gaming app - in the form of a

    ОтветитьУдалить