четверг, 1 декабря 2016 г.

Довкола ракетних стрільб: Україна готується ввести військовий стан у випадку ракетного удару

Українська влада незабаром введе в країні військовий стан. Причиною цього є провокації з боку Росії. Деталі розповів народний депутат Дмитро Тимчук, передає ONPRESS.INFO.

За словами військового експерта, якщо Російська Федерація буде збивати українські ракети під час навчань в районі окупованого півострова Крим, Київ введе військовий стан. «Обстріл українських ракет з боку Росії буде вважатися відкритим актом агресії з боку Росії, після чого Україна повинна буде перейти на військове положення і оголосити стан війни з РФ
...У Києва вже давно є всі підстави, щоб відкрито говорити, що Росія веде війну проти України , але це питання залишається на совісті вищого керівництва країни », - зазначив Тимчук.

Нагадав Тимчук і те, що міжнародне співтовариство не визнає Крим частиною РФ, тому Україна має повне право проводити навчання в даному районі, оскільки вся територія Криму є невід'ємною частиною України. Нагадаємо, Україна почала навчання з ракетними стрільбами в районі Криму, а Росія заявила, що може завдати ракетного удару у відповідь.

За словами начальника прес-центру Повітряного командування «Південь» Володимира Крижанівського, навчання представляють собою контрольні льотні випробування зенітних ракет середньої дальності. Зараз перевіряють ракети С-300.

«Україна нічого не порушує. Якщо подивитися на траєкторію і певний район та повести умовну лінію півострова, на якому будуть розташовані установки в Болгарію, можна помітити, що крайня лінія буде проходити досить далеко від узбережжя Кримського півострова. Найближче наближення ракет може становити не більше 30 км », - підкреслив Крижановський. Україна, за його словами, не збирається створювати загрозу для окупованого півострова Крим.

Зрозуміти чого хоче тут Росія не так вже й складно, думаю все зводиться до підкреслення своєї військової потуги, а також спроби дати зрозуміти, що будь-які торги щодо Криму недоречні і повертати його Росія не збирається, принаймні Путін і компанія. Стосовно України, то тут теж усе зрозуміло, і лякатись та втікати чимшвидше теж нікому не раджу, бо заяви про військовий стан уже стільки разів звучали з уст різного роду державних клерків, що це вже навіть не смішно.

Чим же закінчиться даний інцидент? Думаю тим же, що й відомий всім довкола Куби, званий в історичній науці Карибською кризою. Тобто не буде ніяких ракетних війн, питання тільки у тому, чи дійде до навчання і ракетних стрільб українською стороною.


Джерело: onpress.info

Комментариев нет:

Отправить комментарий