четверг, 1 декабря 2016 г.

Політичні секти як рабські забави

Ці тоталітарні секти на кшталт комуністів, фашистів, монархістів, нацистів чи націоналістів уже забембали, пора створювати секту пох..стів. Думаю сьогодні таке на часі, особливо з огляду на те, як нівелюються всі гуманістичні ідеали до яких ми тягнулись на протязі не одного століття.
Почну, мабуть, із націоналізму, просто сьогоднішнє факельне шествіє, факельне від англ. лексеми фак, насмішило не одного Порошенка і заставило задуматись над тим, що ця сила виходить з підпілля. Нє, з однієї сторони я цілком нормально ставлюсь до націоналізму як ідеології, але не як ідеології тоталітарної. Націоналізм може бути присутнім у вихованні, в освіті (наприклад вивчення історії в школах), в мистецтві, можливо,  але аж ніяк у державній ідеології у формі чітко вираженого тоталітарного законодавства. Щодо нацизму, як крайньої форми націоналізму, то взагалі мовчу, адже навіть відкинувши масові вбивства євреїв, про які багато хто кричить, що вони не були присутніми в історії ІІ світової, нацизм ідеологія ворожа та антигуманна за своєю сутністю.
Стосовно комунізму, то він, безумовно, можливий, але тільки тоді, коли керуватимуть машини, коли нас вирощуватимуть як овочі (згадаймо "Матрицю"). Комунізм можливий при умові, що не буде мами, не буде батька, не буде дітей наших чи ваших. Комунізм це вища форма, причому настільки вища, що біологічній істоті досягти його неможливо, бо я всі ми люди і ніщо людське нам...
Останнім часом все більше голову піднімає гра в монархію, але всі чудово розуміють, що це банальна дитяча гра, яка немає нічого спільного з сучасною політикою. Монархізм як ідеологія смішний до неможу, адже навряд чи хтось (хтось психічно здоровий) повірить у божественну сутність потомків середньовічних розбійників на зразок Каролінгів, Меровінгів чи Габсбургів. Час від часу зустрічаю людей, які наводять у приклад сучасні монархії на кшталт Англії чи Нідерландів. Так, погоджуюсь, ці монархії і справді чудово себе почувають в сучасному світі, але монархія там немає нічого спільного з політикою, адже англійська монархія це лиш музей і бібліотека, до політики ці музеї жодного стосункуне мають.
Але завершу може дещо непопулярно і провокативно, а завершу тим, що не ми обираємо форми правління державою, бо держава це не ми, держава це вони, тому незважаючи на відсутність у них божественної природи, вони будуть керувати нами незалежно від наших уявлень про державу, як сучасну форму рабства...  

Комментариев нет:

Отправить комментарий