пятница, 2 декабря 2016 г.

Кандидат в президенти Австрії готовий визнати Крим частиною Росії

Кандидат в президенти Австрії від Австрійської партії свободи Норберт Хофер в інтерв'ю агентству APA сказав, що  поважає волю кримчан, які виявили бажання возз'єднатися з Росією, таким чином заявивши про свою проросійську позицію.
"У березні 2014 року референдум у Криму показав, що кримчани відчувають себе частиною Росії. Це питання слід розглядати в історичному контексті, тому волю народу доведеться врахувати" - сказав Хофер.

Опонент Хофера вказав протилежну точку зору, тому його, мабуть, слід розглядати як лояльного до України політика, але він також висловив думку, що Австрії слід підтримувати хороші стосунки з Кремлем і зі США, хоч поки невідомо яка політика буде проводитись Білим Домом.
Хоффер теж погодився, що для Відня дуже важливі хороші відносини з цими двома державами, тому він вважає за доцільне провести у Відні саміт за участю цих двох країн гігантів. На його думку Австрія могла б виступити посередником у переговорах між цими країнами.
"Саміт між Росією і США на австрійській території зміцнив би нашу роль як нейтральної держави і повернув би Австрії колишній вплив", - сказав він.

Як відомо, в Австрії мають відбутись вибори президента країни, які перенесені на 4 грудня у зв'язку з відміною попередніх результатів виборів, що відбулись з порушеннями процедури. Тоді перемогу здобув якраз проукраїнський (принаймні судячи із риторики) Ван дер Беллен, що випередив конкурента менше ніж на відсоток.

Комментариев нет:

Отправить комментарий