понедельник, 28 ноября 2016 г.

В Болгарії на виборах президента переміг проросійський кандидат

У Болгарії нещодавно пройшов другий тур президентських виборів. Згідно з підсумками голосування, перемагає кандидат від Болгарської соціалістичної партії (БСП) Румен Радєв.
Колишній командувач ВПС Болгарії набрав більше 58% голосів. Його головна суперниця Цецка Цачева отримала підтримку лише 35% виборців. Її кандидатуру висувала правляча партія "Громадяни за європейський розвиток Болгарії".


Під час передвиборчої кампанії Радєв обіцяв боротися з корупцією та нелегальною міграцією.
Він також сподівається, що новий президент США буде сприяти відновленню відносин між Росією і країнами Заходу.
"Що стосується війни і миру, новообраний президент США заявляв під час передвиборної кампанії, що поліпшить діалог з Росією. Це дає нам надію на врегулювання конфліктів в Сирії і Україні та на зниження напруженості в світовій політиці" - заявляв політик.

В інтерв'ю болгарській газеті "Труд" кандидат в президенти сказав, що в його завдання входить скорочення бідності і подолання почуття приреченості серед болгар. "Люди хочуть змін. Вони хочуть, щоб їхні родичі повернулися до Болгарії, хочуть бачити своїх дітей не тільки по" Скайпу ", хочуть легко почати свій бізнес, що не залежить від неповороткої адміністрації, не кажучи вже про партійних рекетирів. Болгари скоро вийдуть з телевізійного гіпнозу, я впевнений. Жодна країна не може нескінченно управлятися з екранів телевізорів ", - заявив він.

Радев критично ставиться до НАТО. Проблема полягає в тому, що болгарські збройні сили не розглядаються в якості реального гаранта національної безпеки, переконаний Радєв. Весь час впроваджується думка, що "НАТО захищає нас", але це не відповідає дійсності, вважає кандидат від соціалістів. Його думка щодо Росії наступна: "Ми параноїдально створюємо собі ворога, і це згубно для Болгарії".

Тим часом прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, який очолює правлячу партію, оголосив про відставку уряду після перемоги Румена Радєва. Причиною політик назвав те, що тепер правляча коаліція не має більшості в парламенті.

Незважаючи на те, що президент Болгарії виконує репрезентативні функції, а реальна влада зосереджена в руках прем'єра, країна відчуває серйозні політичні потрясіння. Неможливо ігнорувати рівень народної недовіри уряду.

Насправді перемога консервативних і проросійських політиків в Європі все більше зростає, тому невдовзі вектор політики суттєво зміниться як у самій Євроунії, так і в країнах партнерах, адже перемога Трампа в США теж доволі суперечливий та цікавий інцидент.

Щодо власне України у цих процесах, то тут теж передбачається деяке охолодження стосунків із країнами, які підтримають, чи симпатизуватимуть Путіну, адже сьогодні Україна прагне вирішення конфлікту на Сході виключно в площині Донбасу як областей України, а не автономій, а Крим Україна бачить виключно своєю територією. Цього буде домогтись практично неможливо у випадку перемоги проросійських кандидатів у таких країнах як Франція і Німеччина, що вже прогнозують деякі експерти. Що ж, час покаже на чиєму боці є рація, а на чиєму кулемет, але очевидним є те, що стара Європа міняється, і міняється вона на очах. Причому ледь не головною причиною поступу цих змін стали ми з вами...

Комментариев нет:

Отправить комментарий