воскресенье, 27 ноября 2016 г.

Українців визнали одними з найбідніших, а левова частка нацбагатств належить 1 відсотку громадян

Незважаючи на різке падіння економіки в 2013-2014 роках, та зниження добробуту населення ледь не втричі, матеріальне становище українців з середини 2015 року до середини 2016 року знизилося на 19%.
Про це йдеться в доповіді Global Wealth Report, підготовленому Credit Suisse, передає Finance.ua.



Відзначається, що сукупний статок населення світу за цей період зріс на 1,4% - до 256 трлн дол. Проте кількість дорослих в світі виросло приблизно тими ж темпами, тому вперше з 2008 року середній стток на кожну дорослу людину не змінився і складає 52, 8 тис. доларів.

Українці разом з росіянами і аргентинцями увійшли до трійки аутсайдерів: добробут населення в цих країнах скоротився в процентному вираженні найбільше. Добробут українських домогосподарств знизилося на 19%, росіян - 15%. Найбільше збідніли аргентинці - на 27%. Основною причиною цього стали несприятливі коливання валютних курсів, а також події на Сході України, які суттєво вплинули не тільки на внутрішню економіку, але й на економіку сусідньої Росії.

Україна разом з Молдовою та Білоруссю також потрапила в групу країн, де на одного дорослого в середньому припадає менше 5 тис. доларів. До цієї групи належать також ряд країн Африки, Індія і Казахстан. Більшість сусідів України, за даними Credit Suisse, багатші неї: зокрема, Росія, Польща і Румунія відносяться до групи країн, де становище дорослих знаходяться в межах від 5 до 25 тис. доларів.

Тим часом, добробут британців також зменшився приблизно на 10%. Укладачі звіту пов'язують це з голосуванням про вихід з ЄС. Найбільше у відсотковому еквіваленті збільшилися особисті статки в Японії - на 19%. Це сталося завдяки зміцненню ієни до долара. У трійці лідерів також Нова Зеландія і Гонконг.

Нагадаємо, що в минулому році Україну визнали найбіднішою країною в Європі.

Окрім того Credit Suisse відзначає постійне збільшення майнової нерівності у світі, адже 11 відсотків населення світу володіють 89 відсотками матеріальних благ. В Україні ж цей відсоток значно нижчий (відсоток багатих яким належить більша частина багатств). У нас 85 відсотками багатств держави розпоряджається 1 % громадян, причому це пару сотень сімей. Окрім того, за оцінками ООН понад 80 відсотків населення нашої країни живе за межею бідності. Здавалося б куда вже далі падати? Так ні, виявляється є іще...


Комментариев нет:

Отправить комментарий