четверг, 24 ноября 2016 г.

Україна погодилась на відміну заборони експорту лісу кругляка

Заборона на експорт лісу вже давно фігурує в ЗМІ у якості гостренької теми, але цього разу нарешті европці добились свого. Тепер наш ліс вивозитимуть гектарами, а не ешелонами, і будь-які мрії про переробку деревини кануть у лету надовго, принаймні доти, поки на політичному олімпі нашої горекраїни не з'явиться людина державна. Сьогоднішні ж бариги намагаються продати якомога більше і якнайшвидше, адже ні їм ні їхнім нащадкам тут жити не доведеться.

Нарешті єврочиновникам вдалось дотиснути українську псевдовладу черговим хабарем у вигляді 600 мільйонного траншу. Україна погодилася скасувати заборону на експорт необробленої деревини (ліс-кругляк) і зробить це в найближчі кілька тижнів. Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами саміту Україна-ЄС в Брюсселі, передає "Українська правда".

"Я був радий почути, що президент України не збирається впроваджувати законодавство щодо введення заборони на експорт деревини. Це була умова, яку ми висунули. Ми висловлювали побажання, очікування, і як я розумію, це буде зроблено в наступні кілька тижнів. Це дозволить надати нам останній транш на суму 600 млн євро, який ми обіцяли Україні в рамках фінансової допомоги ", - сказав Юнкер.

Раніше повідомлялося, що уряд України направив у Європейську комісію свої пропозиції щодо врегулювання питання заборони на експорт лісу-кругляка.

Як повідомлялося раніше у ЗМІ, в Євросоюзі восени висунули нові умови для виділення Україні чергового траншу макрофінансової допомоги в € 600 млн, - це скасування заборони на експорт лісу та врегулювання законодавства про соціальну допомогу внутрішнім переселенцям.
Як показує практика Україна потроху скочується в бік сировинного придатку Європи. І ми з держави, яка іще два десятки років тому вважалась індустріальною, і де виготовлялось практично усе від голки до космічної ракети, перетворились на країну третього світу, яка продаватиме первинну сировину. Хочеться тільки додати Ура таваріщі, і ми падєбілі!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий