вторник, 22 ноября 2016 г.

Після скорочення колишній генеральний авіаконструктор Антонова переїхав в Азербайджан

Відтік світлих голів з України на Захід уже нікого давно не дивує, всі розуміють, що перспективному науковцю вже немає що робити в Україні, особливо якщо це науковці т.зв. технічних галузей. Та й сентенція "українські науковці" вже потроху стає оксюмороном. Та не про це хотілося б поговорити сьогодні в розмовах без цензури, бо то настільки обсмоктана тема, що додати уже нічого.

Сьогодні нашу увагу привернув інцидент, де один із найкращих авіаконструкторів України, генеральний конструктор авіакомплексу "Антонов" Дмитро Ківа переїхав із столиці України в Баку, де збирається продовжити свою авіаконструкторську діяльність, та спробує створити азербайжанську авіаконструкторську групу та закладе початок авіаційній промисловості цієї азійської країни.
"Так, я прийняв таке рішення. Воно абсолютно обдумане. Сподіваюся, мені вдасться реалізувати авіаційні проекти в інтересах Азербайджану", - сказав Ківа.
Зі слів пана Дмитра його посаду в авіаконструкторському бюро просто скоротили.
"За моїми відомостями, зроблено це було за вказівкою" високого начальства ". Так що іншого виходу у мене просто не було" - зазначив авіаконструктор.
Втратити авіаконструктора такого рівня для нашої держави є ганьбою найвищого штибу, адже серед проектів цього розробника такі вдалі і цілком ліквідні речі як всім відомі військово-транспортні літаки АН-70, пасажирські АН-148 і АН-158, регіональний пасажирський літак АН-140 та військово-транспортний літак АН-178.
Факт того, що науковці та конструктори пачками утікають з країни є свідченням відсутності стратегії і ціленаправленої державної політики будівництва майбутнього, і то ще мяко, щоб не говорити про ціленаправлену дію з розвалу державних інститутів, або натякати на відсутність держави як такої, але то вже єнча історія.




Джерело:  Бізнес Цензор

Комментариев нет:

Отправить комментарий