четверг, 24 ноября 2016 г.

Безвіз і пустота. Нові обіцянки єврочиновників, та прогнози журналістів

З безвізом знову непорозуміння і невизначеність. Цього разу обіцяльниками безвізу стали еврочиновники, які в конфіденційних розмовах із кореспондентом "Радіо Свобода" натякнули, що безвіз і нині там. Взагалі, мені цей безвіз чимось нагадує відому казку про те, як лебідь щуку раком, тільки не знаю хто з двох керманичів (Порошенко і Гройсман) лебідь та щука, бо вже раком так точно Парубій. 

Як уже натякалось, кореспондент згадуваної радіохвилі Рікард Йозвяк у своєму мікроблозі https://twitter.com/RikardJozwiak написав:  "Немає певності у тому, що згода щодо механізму призупинення безвізових режимів може бути досягнена у 2016 році. Можливо, доведеться чекати, коли пройдуть вибори у Франції в квітні-травні". Як відомо, Йозвяк репортер "Радіо Свобода" в Брюсселі, він Висвітлює діяльність ЄС і НАТО та спеціалізується на питаннях, пов'язаних з форматом "Східного партнерства". 
Іншої думки дотримуються Керівники Європейського Союзу, президент Єврокомсії Дональд Туск та президент Європейської ради Жан-Клод Юнкер, які заявляють про те, що ніяких проблем не мало б виникнути, і Франція та Німеччина таки дадуть згоду на розблокування питання безвізу для України. Про це вони заявили після завершення саміту Україна-ЄС. 
Президент Європейської ради Жан-Клод Юнер сказав: "Сьогодні вранці я мав розмову із президентом Олландом і говорив з канцлером Меркель тому можу запевнити, що проблема буде вирішена до кінця року".
Хто з них має рацію, а хто має машингвера покаже тільки час, а поки безвіз і нині там.


Комментариев нет:

Отправить комментарий