вторник, 29 ноября 2016 г.

Переговори щодо Донбасу зайшли в глухий кут?

У вівторок, глава МЗС Франції Жан-Марк Еро визнав трудомісткість переговорів по реалізації Мінських угод, але зазначив, що вони поки тривають. Інформацію про це повідомляє Reuters.


Міністр зробив таку заяву за підсумками чергового засідання в "нормандському форматі". Французький чиновник натякнув, що віз і нині там, проте припустив, що є надії на його кволе котіння у бік потрібний невість кому.

"Всі елементи мінських угод повинні залишатися на місці. Є величезний обсяг роботи, яку ще належить зробити. Навіть якщо діалог важкий, він не перерваний", - повідомив пресі Жан-Марк Еро. Отже, про будь-які зрушення годі й говорити. Якщо у випадках з безвізом, де беруть також участь європейські політики, іще якосьпофіг, бо там на кордонах і візових центрах люди не гинуть, то тут самі розумієте - кожна хвилина зволікання може вартувати життя людини.

Як повідомляла "Страна", міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр визнав, що терміни затвердження "дорожньої карти" в Мінську зірвано. Проте Штанмайєр висловив сподівання щодо розведення військ від лінії зіткнення та припинення вогню, що для більшості українців діти яких сидять в окопах під кулями, чи не найголовніше, поруч із поверненням полонених, чого теж можна сподіватись, зі слів Франка-Вальтера.

Глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив про те, що сторонам на "нормандській зустрічі" в Мінську не вдалося домовитися.

Глава МЗС України Клімкін пояснив, що дорожня карта в Мінську не узгоджена через категоричну різницю в підходах до вирішення питання про кордон. Також наш міністр звернув увагу на коротку тривалість проведення переговорів, і відбулось це з вини РФ, оскільки остання не бажає йти на компроміси. За словами Клімкіна, Росія прагне легітимізувати невизнані режими на Донбасі і залишити за собою право впливати на них, створивши колонію під своїм протекторатом.

Як би там що, а нам залишається терпіти і тягнути на собі весь тягар війни, а ще може уповати на добру волю північного сусіда, який маніпулюючи терористичними режимами на Донбасі тягне нашу країну у прірву. А ці переговори про все і ні про що стали вже притчею во язиціх, причому не тільки ці, а будь-які за участю європейських переговорників та посередників. Думаю сьогоднішній владі слід зробити певні висновки чимшвидше, бо чого доброго вона може стати вчорашньою, що завдасть шкоди не тільки їй, але й усій країні.


За матеріалами:    Страна. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий