среда, 30 ноября 2016 г.

Москва погрожує Україні ракетним ударом

Росія продовжує диктувати свої умови Україні і надалі, проте якщо колись це робили при допомозі газової труби, то тепер північний сусід вдається до прямих погроз військовими потугами. Так напередодні надійшла нота від сусідів, що у разі проведення Україною ракетних стрільб в районі російсько-українського кордону в Криму, Росія погрожує Києву ракетним ударом у відповідь. Повідомляє zn.

Це випливає з листа Міністерства оборони РФ, адресованого військовому аташе в складі посольства України в РФ. Як повідомляють джерела ZN.UAв Міністерстві оборони України, в листі, датованому 26 листопада ц.р., зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети. По-друге, завдасть удару у відповідь по українським пусковим установкам.
25 листопада Міноборони РФ вручило українському аташе ноту протесту в зв'язку з планами Збройних сил України провести ракетні стрільби поруч з Кримом. У свою чергу, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна не планує проводити випробування ракет в Керченській протоці, по якій проходить кордон між Україною і Росією.
У середу, 30 листопада, також стало відомо про те, що Росія перекинула до Криму зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувального співтовариства InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500". Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км). Також система призначена для ураження сучасних і перспективних літаків тактичної і стратегічної авіації (в тому числі виконаних з застосуванням технології "Стелс"), балістичних ракет середньої дальності, оперативно-тактичних і тактичних ракет, аеробалістичних і крилатих ракет.
Російська федерація сьогодні вперто грає м'язами і намагається залякати весь цивілізований світ задля того, щоб перетворити його з монополярного у біполярний, зайнявши нішу колишнього Союзу у протистоянні зі США. Крим у цьому протистоянні відіграє важливу роль, оскільки Сєвастополь доволі зручна база в Чорному морі, звідки можна контролювати ситуацію не тільки у цьому водоймі, а й у всьому басейні Середземного моря. Тому сьогодні Росія намагатиметься поставити жирну крапку впитаннях належності Криму, давши зрозуміти Україні зокрема, що півострів поверненню не підлягає.
Чи піде Росія на відкрите протистояння і чи не блефує стосовно ракетного удару сказати важко, адже Кремль розуміє всі ризики і поле відповідальності, проте сумніваюсь, що Україна наважиться перевірити наскільки фраєрує сьогодні Північний сусід, адже наша держава вкотре переконалась у ненадійності західних союзників, і це не тільки через пустопаперність Будапештського меморандуму.
Правда, як стало відомо нещодавно із заяви прес секретаря Президента РФ пана Пєскова, ця інформація є недостовірною. Принаймні Пєсков сказав, що не може дати вичерпної інформації з цього приводу, оскільки вперше про це чує. "Не можу відповісти на ваше запитання, я, чесно кажучи, перший раз про це чую, мені треба уточнити", - сказав Пєсков.
"Не можу відповісти на ваше запитання, я, чесно кажучи, перший раз про це чую, мені треба уточнити", - сказав Пєсков в інтерв'ю, про що повідомляє РБК.

Комментариев нет:

Отправить комментарий