вторник, 29 ноября 2016 г.

Безвіз швидше дадуть Кірібаті, Тувалу чи Мікронезії, а Україні після 18 січня...може

Сьогодні Європейський парламент оприлюднив прогнозовану дату розгляду механізму призупинення безвізового режиму з Україною. Згідно з даними служб Європейського союзу, обговорення даного питання може відбутися 18 січня 2017 року, так стверджує офіційний сайт Європарламенту. Ключовим тут, мабуть, є слово "може", бо може і не відбутися.

За попередньою інформацією, розміщеною на сайті, процедуру прийняття механізму припинення розглянуть на січневій сесії засідання Європейського парламенту,  в першому читанні. Скільки буде читань і перечитувань залишається тільки гадати.
Як відомо із попередніх повідомлень, країни-члени ЄС прийшли до висновку, що відкривати кордони для України і Грузії можна лише після створення спільного механізму призупинення дії безвізу. З цього випливає, що схвалення безвізового повідомлення Україна може не чекати раніше дати обговорення питання про її закриття, в разі такої необхідності, скажу більше, навіть у той день безвіз ніхто не розглядатиме.
Та найбільше мене зачепила новина про те, що у четвер, 1 грудня, Європейський парламент розгляне питання щодо безвізового режиму ряду країн. Про це повідомляється в порядку денному сесії Європарламенту.
Як зазначено у вищевказаному документі, євродепутати розглянуть скасування короткострокових віз з п'ятьма такими країнами: Республіка Кірібаті, Соломонові Острови, Мікронезія, Тувалу, Маршалові острови. Отже, безвіз із Європою, за яку влаштували сирбор громадяни в країні вишиванок, швидше отримають Кірібаті, Тувалу чи Мікронезія.
У разі досягнення угоди громадяни цих держав зможуть перебувати на території Євросоюзу протягом 90 днів протягом півроку.
Залишається тільки передати полум'яний привіт усім цим обіцяльникам на кшталт Юнкера чи Шульца, які так люблять обнімашки з нашим гарантом. Про обіцянки ж Порошенка, як хронічного обіцяльника взагалі мовчу, то вже невиліковне, тимпаче на тлі фрескових скандалів...


За матеріалами:  MIGnews

Комментариев нет:

Отправить комментарий