среда, 29 июня 2016 г.

Скандально відомий Микита Михалков втік з Росії, побоюючись арешту

Відсутність режисера Микити Михалкова на відкритті Московського міжнародного кінофестивалю (ММКФ) може бути пов'язано з обшуками в Російському авторському товаристві і затриманням його керівника Сергія Федотова. Про це «URA.Ru» сьогодні повідомило джерело в ММКФ.

«Микита Сергійович вперше за весь час не з'явився на відкритті ММКФ. Це багатьом відразу здалося дуже дивним. Але пізніше стали говорити про те, що він захворів », - пояснив співрозмовник агентства.
Нагадаємо, помічник Михалкова Людмила Таборским раніше повідомила «URA.Ru», що участь режисера Микити Михалкова в 38-му Московському міжнародному кінофестивалі опинилося під питанням. «Сподіваюся, що нічого не зміниться, але як все складеться - подивимося», - пояснила вона. Пізніше з'явилася інформація про те, що Михалков госпіталізований із запаленням легенів.
За інформацією джерела, Михалков, ймовірно, міг отримати інформацію про прийдешні обшуках в РАО ще минулого тижня. Обговорюється також версія, що в даний час іменитий режисер перебуває за кордоном.
За даними ЗМІ, затриманий глава РАО Сергій Федотов - давній партнер режисера Микити Михалкова. При цьому в пресі неодноразово вказували на зв'язок Михалкова і РАО, хоча формально це не так.
Джерело «URA.Ru» також зазначає, що на багатьох світських заходах Михалков і Федотов з'являлися разом. Раніше в інтерв'ю РБК Сергій Федотов зізнався, що знаходиться з Михалковим «в хороших, дружніх, робочих відносинах». «Він, по суті, мій родич, оскільки є хрещеним батьком мого сина», - заявив глава РАО.
Радник гендиректора РАО Іван Кім заявив сьогодні «URA.Ru», що в діях глави Російського авторського суспільства, швидше за все, не буде виявлено складу кримінального злочину. «Ми дуже сподіваємося, що саме так все і буде. Співробітники РАО зараз сприяють слідству. Ми впевнені, що підсумком кваліфікованого і повноцінного розслідування стане відсутність складу кримінального злочину в діях глави організації Сергія Федотова », - сказав Кім. Він також нагадав, що минулої весни слідчі органи винесли постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за матеріалами минулорічної перевірки «за відсутністю складу злочину».
Раніше стало відомо, що співробітники МВС затримали генерального директора Російського авторського суспільства (РАО) Сергія Федотова. Про це повідомив адвокат Федотова Денис Балуєв. За його словами, Федотов підозрюється в шахрайстві. Як очікується, правоохоронці мають намір домагатимуться арешту глави РАО.
Напередодні в будинку Федотова в селищі Ніколіна Гора пройшли обшуки. Крім того, обшуки і виїмки були проведені в офісі РАТ в центрі Москви. Відомо, що всі оперативні дії здійснювалися в рамках розслідування кримінальної справи про шахрайство з майном організації. За версією слідства, викрадено більше 500 мільйонів рублів.
До речі, Микита Михалков постійно лобіював різні безглузді поправки в законодавство, що викликали справедливе обурення росіян. Так, він вимагав ввести податок на інтернет - нібито, для виплати винагороди авторам пісень і відео, які публікуються піратами. Цікаво, що поширити його дію скандальний кінорежисер планував не тільки на жителів РФ, але також на білорусів і казахів, які волею долі опинилися з росіянами в одному Митному союзі. Потроху стає зрозумілим, що ці гроші призначалися зовсім не авторам - вони викрадалися керівництвом РАО. Замішаний в цьому Микита Михалков чи ні - найближчим часом покаже слідство.

Джерело:  http://ura.ru/news/1052253712  

Комментариев нет:

Отправить комментарий