четверг, 23 июня 2016 г.

Держсекретар Ватикану назвав націоналізм плодом комплексу неповноцінності

Під час офіційного візиту в Україну Державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін попередив про небезпеку "радикального націоналізму" в церкві на шляху євроінтеграції України.
Тему націоналізму кардинал підняв на двох зустрічах, що відбулися у Львові: на зустрічі з греко-католицькими та римо-католицькими семінаристами та духовенством.

"Уникайте небезпечної молі, якою є націоналізм. Це небезпека, яка може призвести до втрати відчуття реальності у всьому її різноманітті, до віддалення від братньої і загальної людяності у взаємному обміні і дискусії", - сказав кардинал під час зустрічі з майбутніми священиками УГКЦ.

Пєтро Паролін наголосив: "Націоналізм відрізняється від щирої любові до батьківщини, яка більше співзвучна природі церкви і її місіонерському покликанню".
У словах, звернених до римо-католицьких семінаристів, він закликав їх "стати мостами культур" і продемонструвати Європі та світу здатність українців "приймати і цінувати різні душі".
"Радикальний націоналізм, який виправдовує себе як єдино правильне вираження національної ідентичності, - це насправді плід комплексу неповноцінності, нездатного прийняти різнорідність", в той час як прийняття цієї різнорідності - ознака "зрілості народу", - заявив кардинал. "Ніколи не піддавайтеся спокусі укласти себе в своєрідне гетто, щоб не нашкодити покликанням до інтеграції України - не тільки духовного, але й культурного", - сказав він.
Сьогодні ми стоїмо справді перед прірвою, адже Україна скочується в радикальний націоналізм все глибше і глибше, і навіть незважаючи на те, що більшість адекватних людей не підтримують цієї згубної ідеології, агресивна меншість бере верх і диктує свою волю більшості. Що можна зробити сьогодні вілдьномислячій більшості? Запитаєте ви. Найперше перестати мовчати, перестати не помічати проблему, яка іще не стала проблемою особистою, бо коли прийдуть за вами, то вас уже не буде кому захистити.

Джерело:   http://obozrevatel.com/politics/93157-natsionalisticheskoe-getto-zamestitel-frantsiska-predupredil-ukrainskoe-duhovenstvo-ob-opasnosti.htm

Комментариев нет:

Отправить комментарий