четверг, 16 июня 2016 г.

Голодні бунти у Венесуелі, що далі, або коли ми?

У Венесуелі вирують пристрасті, люди не хочуть терпіти владу, яка призвела до голоду, але це призводить до численних смертей і розрухи. Венесуельські сили безпеки заарештували щонайменше 400 осіб після серії  грабежів і заворушень. Люди грабують магазини і виносять звідти продукти харчування, ссилаючись на те, що їм нічого їсти.

Відомо про смерть в штаті Меріда, яка стала наслідком цих спонтанних заворушень по всій країні.
У вівторок насильство поглинуло східну частину Карибського прибережного міста Кумана, де мародери роїлися в десятках магазинів. Сили безпеки збільшено, щоб зберегти контроль над ситуацією. Були непідтверджені повідомлення в соціальних медіа про декілька смертей в Кумані, який є столицею штату Сукре. Але губернатор Луїс Акуна від правлячої Соціалістичної партії заявив, що ці випадки смерті не були пов'язані з грабежами. "Було тільки 400 осіб заарештовано, а смерті не були пов'язані з грабежами," сказав він місцевому телевізійному каналу, назвавши протестуючих мародерами та вандалами, натхненими правими політиками. «У мене немає сумнівів в тому, що вони заплатили їм, і це було заплановано", - сказав губернатор.
Нельсон Морено, губернатор Анзоатегі, штату, що сусідує з Сукре, повідомив про вісім чоловік, були арештовані у вівторок в «нерегулярних» ситуаціях, термін, який зазвичай відноситься до мародерства.
Натовп людей відчайдушно скандує: "Ми хочемо, їсти!". Протести і сутички в магазинах які поширилися по всій Венесуелі в останні тижні, підживлюються гострою нестачею харчів.
Три людини було вбито в окремих інцидентах на минулому тижні, враховуючи  поліцейського і солдата. Злочинців заарештовано в двох випадках. Також бунти відбулись у ряді інших штатів, зокрема в штатах Мірінда і Анди, де місцеві ЗМІ повідомили про напад на офіс Соцпартії . За даними місцевої групи моніторингу,  більше 10 випадків грабежів відбуваються щодня по всій країні, 30 мільйонів чоловік потерпають від  жорстокої рецесії і найвищої у світі інфляції.
Політична опозиція Венесуели звинувачує президента Ніколаса Мадуро і його попередника Уго Чавеса в невдалих соціалістичних перетвореннях економічної політики. Опозиція планує провести референдум в цьому році з метою усунути його із займаної посади.
Але Мадуро говорить, що його противники ведуть "економічну війну" проти нього і прагнуть спровокувати переворот. Урядовці кажуть, що не вистачить часу в цьому році організувати референдум.
Раніше також повідомлялось, що опозиція зібрала понад мільйон підписів за референдум.

Джерело:   http://www.reuters.com/article/us-venezuela-violence-idUSKCN0Z11WW




Комментариев нет:

Отправить комментарий