вторник, 7 июня 2016 г.

В Криму продовжує зростати "антикримськотатарська істерія", - Рефат Чубаров

Окупаційна влада Криму продовжує заохочувати антикримськотатарську істерію, внаслідок чого ксенофобські випади проти кримських татар стають масовими. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Звісно, такі випади і в часи України були, проте вони не носили загрозливого чи масового характеру, оскільки не підтримувались негласно державною владою.


За  словами Глави Меджлісу, окупанти хочуть розтоптати "національну гідність, традиції і родинні зв'язки кримських татар".

"Російські окупанти штампують застереження про екстремістську діяльність і загрожують притягнути до кримінальної відповідальності кожного совісного співвітчизника, в тому числі і тих, хто намірився надати моральну і матеріальну підтримку сім'ям та дітям репресованих кримських татар", - додав голова Меджлісу.

Також Чубаров зазначив, що санкції "до повної реалізації мінських угод" ніяк не убезпечують кримськотатарський народ від подальших гонінь, репресій і вбивств активістів громадянського суспільства в анексованому Криму.

"Діючі санкції здатні лише утримати (поки що!) Путіна від нових військових дій проти України, але недостатні, щоб змусити Москву повернутися в рамки міжнародного права, звільнивши окупований Росією Крим і контрольовані нею окремі райони Донецької і Луганської областей", - підкреслив голова Меджлісу .

На своїй сторінці Чубаров опублікував список незаконно затриманих ФСБ РФ на загарбаному  півострові кримських татар та українців.

Також він закликав до участі в парламентських слуханнях на тему "Стратегія реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь: проблемні питання, шляхи, методи і спроби", які відбудуться 15 червня 2016 року.

Джерело:  https://www.rbc.ua/rus/news/krymu-prodolzhaet-rasti-antikrymskotatarskaya-1465290967.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий