среда, 8 июня 2016 г.

Офіційні Нідерланди заперечили, що хочуть змінити пункти в Угоді про асоціацію України з ЄС

Інформація про те, що Нідерланди вимагатимуть перегляду угоди про асоціацію України з ЄС виявилась фейковою. Уряд Нідерландів спростував інформацію про те, що нібито хоче змінити деякі пункти Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Про це заявило посольство Нідерландів в Україні, передає БізнесЦензор з посиланням на Європейську правду.


Посольство заявило, що в уряді Королівства розчаровані результатами референдуму, які суперечать офіційній політиці уряду і поки змінювати політику свою щодо України та її асоціації не збираються, тимпаче що референдум був опитуванням і носив виключно консультативний характер. Проте, уряд повідомляє, що не може й знехтувати думкою громадськості.

"Цей результат викликає розчарування, але, з огляду на нього, голландський уряд не може просто далі просуватися в напрямку ратифікації так, ніби нічого не сталося", - підкреслили в уряді Королівства.

Сьогодні уряд Нідерландів обговорює питання про підсумки референдуму і дискутує з парламентом країни. Також Нідерланди відзначають, що для вирішення питання потрібен делікатний підхід і "консультації з європейськими партнерами, важливою частиною яких є і Україна".

"На цей момент всі варіанти залишаються на столі. Ми (уряд Нідерландів) нічого не виключаємо, ми не віддали перевагу певного рішення", - говорить заява уряду Країни тюльпанів.

Також в повідомленні говориться про те, що уряд Нідерландів як і раніше працює в напрямку пошуку рішення, яке буде прийняте з огляду на всіх зацікавлених сторін. Нідерланди хочуть провести обговорення Угоди про асоціацію та підвести підсумки референдуму в червні на засіданні Європейської ради.

Раніше УП повідомляла, що уряд Нідерландів хоче змінити деякі пункти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема що стосується гарантування права вступу України до ЄС та доступу до фінансової системи Євроунії. Нагадаємо, що на консультативному референдумі в Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Джерело:   http://biz.censor.net.ua/news/5760/niderlandy_oprovergayut_chto_hotyat_izmenit_soglashenie_ob_assotsiatsii_ukrainaes

Комментариев нет:

Отправить комментарий