среда, 8 июня 2016 г.

Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен не радить Порошенку намагатись негайно повернути Крим

Останнім часом все більше з уст західних чиновників чутна проросійська, або поміркована проросійська риторика. Якщо від посла Німеччини в Росії почути двояке трактування було не так уже й дивним, то меседж від екс генсека НАТО і сьогоднішнього радника Президента України в одній особі чути нижченаведені слова дивно, хоч у них і є певне раціо. Думка радника, звісно, не є офіційною думкою ні НАТО ні Заходу загалом, але неважко здогадатись, що вона певним чином показує настрої західного політикуму.


Новий радник президента України, екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що питання повернення Криму не повинно бути першочерговим для України і радить президенту зосередитися на реформах і Мінських домовленостях. Сказав він в інтерв'ю РИА Новости.

"Звичайно, в довгостроковій перспективі це є метою всіх західних держав. Як ми ніколи не визнавали незаконне приєднання Радянським Союзом трьох балтійських країн - Естонії, Латвії та Литви, так ми ніколи не визнаємо незаконне приєднання Криму до Росії. Але при цьому я також буду радити не робити з цього невідкладний пріоритет. Він є, це питання, яке продовжить існувати, але в даний момент потрібно концентруватися на інших питаннях: на реформах, на повній імплементації Мінська-2 і так далі ", - сказав Расмуссен.

Андерс Фог Расмуссен був призначений позаштатним радником президента України Петра Порошенка 27 травня. На новій посаді він насамперед заявив, що буде доносити до Києва політичні пріоритети західних країн.

Крим і Севастополь увійшли до складу Російської Федерації в березні 2014 року, на референдумі возз'єднання підтримали 96,77% жителів півострова. Проте Україна як і раніше вважає Крим своєю, але тимчасово окупованою територією.

Джерело:  http://ria.ru/politics/20160608/1444393907.html


Комментариев нет:

Отправить комментарий