понедельник, 6 июня 2016 г.

В Україні відмінили допомогу по догляду за дитиною до 3-х років. Обкрадання чи тихий геноцид?

За останні роки демографічна криза в нашій державі досягла небувалих розмірів, населення зменшується такими темпами, що через пару років кормити пенсіонерів буде нічим і нікому. Якщо це помножити на кількість офшорменів, які втихую перекачують матеріальні блага в панамські канали, то перспектив у тої території, яку іще називають поки Україною, практично не залишилось.

Якось я переглянув динаміку зростання населення на території України, і був просто ошарашений: виявляється, починаючи із 93 року там постійний івсезростаючий спад, останніми роками навіть круте піке, яке посилилось завдяки масовій еміграції. Сиджу собі і пробую знайти причини такого плачевного стану, і знаходжу цікаву статистику, згідно якої, протягом двох десятиліть незалежності в Україні здійснено понад 30 мільйонів абортів, отже, 40 відсотків населення держави убили в зародку. Сьогодні модно стало апелювати до моральної деградації молоді, і все списувати на неї, але, якщо ми поглянемо уважно на історичний процес, то виявиться, не така то вже моральна деградація. Отже, причину шукати слід найперше у складному матеріальному становищі, та нестабільності як політичного так і економічного характеру.
Здавалося б це мало серйозно стурбувати українську владу, але, як бачимо, цю статистику або просто ігнорують, або роблять усе можливе, щоб вона набула іще жахливішого масштабу. Сьогодні переглядаючи стрічку новин дізнався, що з 1 липня цього року виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку скасовані.
У Мінсоцполітики України намагаються пояснити відмову від виплат, як "оптимізацію соціального захисту сімей з дітьми". Єдиним винятком з правила тепер є ті сім'ї, в яких дитина народилася до 30 червня цього року. І тільки в цьому випадку матдопомога залишиться в мінімальному розмірі - 130 грн. в місяць.
В Українській Гельсінській спілці з прав людини підрахували: якби допомога за доглядом виплачувалася в мінімальному розмірі (130 грн. в місяць), то втрати кожної сім'ї складуть майже 5000 гривень за три роки. А якщо мати отримувала цю допомогу в більшому розмірі (наприклад 500 грн.), То вона втратить 18000 гривень.
Також виплати матерям значно скорочуються, якщо народилася друга, третя або більше дітей. Еслі раніше при народженні другої дитини сім'я отримувала 62000 гривень, то тепер - на 21 000 менше. Якщо допомога при народженні третьої і наступної дитини до недавнього часу становила 124 000 гривень, то зараз - на 83 000 менше.
"І ще один нюанс - офіційно затверджений прожитковий мінімум для дітей до 6 років становить: з 1 липня цього року - 1,059 тисяч гривень на місяць, з 1 жовтня - 2014 року - 1,102 тисяч гривень. Тобто, щомісячна допомога в сумі 860 гривень є меншою ніж прожитковий мінімум, хоча було б логічно зрівняти розмір щомісячної допомоги до прожиткового мінімуму.
Як на мене, такий крок сьогоднішнього уряду є відвертим знущанням над молодими людьми які іще вірять в цю державу та готові жити й працювати тут. Я не хочу бути надто гучнослівним, але це виглядає як акт спрямований на зменшення народжуваності, і попахує "тихим" геноцидом. Чого чекати від цієї влади надалі сказати важко, але що це будуть т.зв. непопулярні кроки можна не сумніватись. Мені важко ствердно відповісти на кого працює ця псевдовлада, але то що не на свій власний народ так це точно.

Джерело:    http://antikor.com.ua/articles/77850-v_ukraine_otmenili_pomoshchj_po_uhodu_za_detjmi_do_treh_let

Комментариев нет:

Отправить комментарий