понедельник, 15 апреля 2013 г.

Чесний бізнес як оксюморон.

Так сталось, що на минулих виборах я не голосував, вірніше я це робив цілком намірено, оскільки на сьогодні не бачу реальної сили, яка б ішла туди (у ВР) з мето щось змінити в позитивну для мене (для нас) сторону. Хочу запевнити, що ігноруватиму цей псевдовибір завжди і голосуватиму тільки у тому випадку, коли зявляться політсили, що говоритимуть (у своїх програмах) про реприватизацію та націоналізацію стратегічних обєктів, я уже не говорю про ресторани, магазини та інші обєкти малого бізнесу (будь то торгівля, обслуговування чи виробництво), той сектор економіки, який іще називають чесним бізнесом, а підприємців (малих підприємців) - чесними бізнесменами...

Я розумію, що таких насправді не буває, бо "легше верблюду пролізти...аніж багатому увійти..." та й словосполука "чесний бізнесмен" не що інше аніж оксюморон, щось на зразок рафінованого і обїждженого "веселий цвинтар".


Давайте розберемось із самим поняттям бізн6ес і бізнесмен і для цього підемо простим ненавязливим шляхом... підемо разом.


Отже, бізнесмен - це "воротіла" (вибачте за жаргонізм), основним джерелом доходу якого є простий банальний "развод" (не плутати із кидаловом, яким т.зв. "нечесні бізнесмени" не гребують), простіше кажучи - це людина, що намагається заробити на простому паразитуванні на трудівниках (вибачте за марксиські кліше, але це правда), ще інакше - це людина, що живе нетрудовими доходами.

Отже, поняття "чесний бізнес", чи "бізнесмен" в природі бути не може, можна говорити про законність бізнесу, про юридичну непогрішимість в межах кримінального господарського чи ін. кодексів, але чесність - це моральна якість що визначається за іншими кодексами.

Давайте тепер проаналізуємо, що маємо під час виборів до ВРУ, як і до інших рад-нарад, а маємо тисячі кандидатів, тзв. представників бізнесу. Так як ми уже розібрались із тим, що чесним він (бізнес) не буває, а серед представників кандидатіума майже стовідсотково ті, кого навіть не називають цією оксюморонною сполукою, а отже злосні злочинці - шахраї, кидали та казнокради, то обирати там нема із кого, от якщо б там обирали кого із них увязнити довічно, чи позбавити награбованих статків, то я б на такі вибори сходив. А що? Було б непогано, якби кожних 4 роки 450 кровосісів до буцегарні - нє??? А якщо б іще по місцевих радах, хоча б конфісковувати награбоване, то ми б увійшли до числа найбагатших країн Європи, ото б зажили!!! 3 рази ха...

Сьогодні влада, у всіх без виключення країнах - захисник інтересів великого бізнесу, не просто захисник, а найманий захисник, оскільки вона куплена т.зв. олігархами (сучасними боярами) які і є реальною владою, людьми що "призначають" кандидатів до рад усіх рівнів. А ми, вірні раби своїх господарів, ідемо на дільниці, щоб зіграти в їхню безпрограшну (для бояр) гру, у якій ми з вами будемо не гравцями, а ігровим інвентарем.

Для чого ж проводяться усякі вибори, якщо вибору реального немає? - запитаєте ви. А для того, щоб у свідомості рабів створити ілюзію свободи, вільного вибору, щоб на випадок чого можна було сказати, що влада така, якої народ заслуговує, яку собі сам вибрав. Так набагато легше тримати народ у ярмі, аніж використовуючи насильницькі способи, набагато дешевше і безпечніше, оскільки у випадку розлюченої "толпи" можна втрапити під копита біжучого стада, а цього бояться і шакали і навіть тигри.

Із написаним вище, мабуть, погодяться усі без виключення представники соціуму, увесь т.зв. електорат, проте зігнорувати вибори більшість не погодяться через банальну причину, сказавши, що "так за мене проголосують". Але за вас уже давно проголосувіали, іще тоді, коли ви мовчазно дивились, як розікрали ваше майно, яке юридично було нашим, а ми чомусь називали його нічиїм, за нас із вами поголосували іще тоді, коли призначали кандидатів.

Також доволі частим є заяви на зразок: "І що змінить, якщо я не прийду на вибори"? - А що змінить, якщо прийдеш? От приміром минулі вибори. Більшість моїх друзів та знайомих "німі на вибори ішли", деякі навіть "діточок привели", усі як один голосували за т.зв. опозиційні сили, які чомусь вздовж і впоперек складаються із учорашніх представників влади, причому деякі іще тої, совєцької, та Бог з ним, проголосували й проголосували. Далі - більше, опозиціє набрала більшість голосів, як і зрештою попереднього разу, та інша, багатша банда перекупила ваших благовірних, проголосувати за яких ви бігли один наперед одного, причому купила стільки, скільки потрібно. Буде потрібно більше - вони куплять іще, і не окремими депутатами, а пакетом, цілими фракціями партіями... як це зробили колись із тим же "опозиційним" Морозом, як це зробили із Литвином, якого постійно щось боліло (взяв на лікування).

Дехто із т.зв. електорату думає, що якщо до влади прийде опозиція, то щось можливо зміниться, оскільки вони виступають за Європейські цінності на відміну від тих що при владі. Так то воно так, але про які європські цінності можна говорити, якщо серед представників цієї опозиції одні дідугани, що просякли совковістю, якщо там, як і в -аналів офіційні відносини - кумовство, якщо їхні руки теж нічого не крали, а тільки кришували казнокрадство, хабарництво та оргзлочинність. І чи не здається вам, панове, що уся ця мішура - не більше аніж гра на публіку, що увесь цей сирбор тільки для того, щоб відволікти "пролетаріат від класової боротьби" .

Отака то х-ня, малята, як казав Дід Панас, і перш ніж іти на вибори подумайте про те, щоб не піти, а для того, щоб влада відчула свою беззахисність достатньо, щоб їх гру ігнорували. Змінить це щось чи не змінить, принаймні влада знатиме, що ніхто їх всерйоз не сприймає, що вони нелегітимні і потрібно щось міняти...Та чи буде від цього краще??? для цього варто спробувати...

2 комментария:

  1. Дуже дивний набір комунізма і здорового глузду, який не можна поєднати з комунізмом. Що ж замість виборів? Рєволюціонная цєлєсообразность? Чим наймані пролетарі кращі за бізнесменів? Хіба що своєю безвідповідальністю. Після десятиліть зомбування у нас немає електорату, є лохторат, люди, яких відучили думати, вибирати, бути відповідальними. Але процес іде. Процес природний і в його хід не треба втручатись. Без втручання цей процес обов`язково приведе до того стану, який є в розвинених країнах. А поки що маємо те, що маємо... Без виборів, без участі у виборах будемо мати ще гірше. Адже майно, за яким бідкається автор, розікрали саме тому що у цього майна не було реальних дійсних господарів. Господарі, власники майна були тільки на папері. Цим майном розпоряджались без будь-яких правових підстав як власним невелика кучка "ізбраних" (не народом). Коли розвалився великий бардак під назвою СРСР, то ці "ізбраниє" швидень прихватизували це майно, тобто фактичну власніть перевели у юридичну. І тільки. А зомбований лохторат як жував соплі при совдепії, так і продовжує це діло і досі.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Це просто розмова, яка не претендує на будь-яку науковість роздуми без висновків, емоції на тлі зубожілого стану сьогочасного суспільства...це своєрідний крик зубожілого пролетаріату і зверніть увагу не люмпену а нормального, того на якому тримається сучасне суспільство, який буржуї називають середнім класом...Найголовніше що це правда...ненаукова, аполітична...дещо, може, нелогічна...

      Удалить