понедельник, 15 апреля 2013 г.

"Семь бєд одін атвєт", або кому на Русі жить харашо...?

Найбільшими проблемами Росії, як запевняють деякі дослідники, є "дуракі і дарогі". Цю крилату фразу кому тільки не приписували і Гоголю і Салтиковцу-Щедріну і ін. російським митцям проте не важливо хто сказав, важливо що це правда.

На запитання "чому у вас такі дорги? " ми доволі часто любимо відповідати: "тому що ми бідні", а чому бідний - як правило - бо дурний...народ скаже - як завяже.

Та не зовсім про дороги і бідність йтиме мова, я хочу привернути увагу шановного панства до іншої проблеми, причина якої мабуть, у тому що ми не просто дурні, а дуже дурні і живемо в такій собі "странє дураков", вічно надіючись знайти "полє чудєс"...ну штоб нє работать і била калбаса і сєльодка (бажано) і водка (обовязково), а мова піде про ...про памятники України.
Цікава на перший погляд тема, особливо на наших постсовєцьких теренах. А так сталось, що ми із вами (хочемо того чи ні) живемо на постсовєцьких просторах, і дураки з дорогами не тільки проблема Росії, а наша теж. Та давайте бліже к тєлу, як говорять наші сусіди москалі. А цікава ця тема, у першу чергу, мабуть тим що ніде в світі, мабуть, немає стільки різнопланових, іноді ідеологічно несумісних памятників як у нас. От приміром візьмемо типову ситуацію, де в звичайному, на перший погляд, західноукраїнському селі можуть стояти памятники Степану Бандері та якомусь продажному поліцаю-НКВДшнику що воював із підпіллям, або поруч із могилою воїнам УПА (могилу як правило відновили в постсовєцькі часи) стоїть памятник радянським воїнам "визволителям" що загинули від рук "националістічєскіх бандітов". Рядові здавалося б факти, а як підкреслюють наші з вами глупства.



Та найбільше мене вразив інший факт, адже виявляється, за даними статистики, в Україні і Росії н6араховується понад дві тисячі памятників Лєніну і близько тридцяти тисяч бюстів, близько шести тисяч вулиць, майданів і площ носять імя "Вождя мірового пролєтаріата", у багатьох містах ідоли йому стоять на центральних площах міст,не виключенням є Київ, де на Пл.Льва Толстого височіє лисоголова постать вождя. І здавалося б усім давно відомо, що Лєнін-Улянов був хворою людиною, напівбожевільним садистом і антигуманним виродком, про що свідчать численні документи.

Найабсурднішою, на мою думку є позиція РПЦ, яка і Сталіна і Лєніна вважають собіратєлямі земєль русскіх, та й взагалі, в країні, де переважна більшість вважають себе православними - памятники людині, що усяко боролась із релігією загалом і з православієм зокрема, причому з останнім особливо...Як відомо Лєнін доволі лояльно ставився до католицизму, мусульманства чи навіть буддизму, у 1918 році він навіть мав намір заборонити православя- замінивши його католицтвом - отакий от защітнік праваславія і сабіратєль земель...Дальше-больше, як говорять наші північні сусіди, що розділили із нами цю ленініану...Якось до рук мені потрапив документ, датований першим травня 1919 року, де Лєнін пише Дзержинському "Нєобходімо как можна бистрєє пакончіть с папамі і рєліґієй. Папов надлєжит арєстовивать как контрєволюционєров і саботажніков, расстрєлівать бєспощадно і повсємєстно. І как можно больше. Церкві подлєжат закритію..." І таких документів, що стосуються РПЦ - хоч греблю гати, так що за церква сьогодні в Росії, що доволі лояльно та стримано тавиться до ідолів найбільшому іконоборцю та злосному борцю з християнставом і православієм зокрема? І чи церква це, а чи може напівпідпільний відділ напівсекретного КГБ-ФСБ???

Не менш відомим є факт того, що Лєнін, мяко кажучи, недолюблював російський народ. По перше у нього, як відомо, не було жодної краплини російської крові, а по друге - у своїх посланнях і пісівах привіатного характеру про російський народ він говорив тільки у принизливій формі, а такі словосполуки як "русскій дурак", "русскіє ідіоти" не рідкість в його листах і резолюціях, що стосувались винищення російського козацтва. Зокрема, на лист Дзержинського про мільйон полонених казаков він наклав резолюцію "расстрєлять всєх до єдіново", причому розстрілювати Лєнін пропонував за все і за "нєрасторопность", і за "ротозєйство", за "нєрадівость", "нєряшлівость", за "нєявку" і т ін.

Я не знаю що б міг учинити цей садист проживши на декілька років довше, отримавши реальну і сильну владу (мабуть Гітлер з Сталіним "померклі б"), але Росія і Україна захлинулись би у власній крові, мабуть.

Отака то наша із вами історія, спільна історія, наголошую, двох народів, що сьогодні живуть окремо, але на спільному, постсовєцькому просторі, ми іноді сваримось, іноді звинувачуєм один одного у своїх бідах, але насправді основною нашою бідою є наша з вами дурість, внаслідок якої і процвітають інші наші проблеми. Так вот і живьом, як кажуть масквічі, щодня проходимо повз памятники своїм мучителям, дехто навіть регулярно приходить на поклон ідолу, дехто (як от запорізька громада) будуємо нові памятники катам, а потім шукаємо причину своїх бід то в злосних америкосах, то в клятих москалях, то у невдалому географічному положенні і т ін.

А причина виявляється у іншому, у тому, що дурні, такий от замкнутий цикл: "чому бідні - бо дурні, чому дурні - бо бідні". А ви як думаєте, панове і гаспада???

Комментариев нет:

Отправить комментарий