пятница, 20 января 2017 г.

Операція Трамп, чи інавгурація на Ліпєцькій хвабриці

Так, день пройшов ніби - пройшов і слава Богу. Чим запам'ятався він сказати важко, ну, за винятком того, що ми добре си віпили на іменинах Івана, але то ніби так і не подія. Та поки ми пили і жерли, в головній державі світу коронований новий керовник. Це ніби й не подія також і ніби й не несподіванка, бо про коронацію Трампа  дізнались іще з мультика задовго до цих новосвітних виборів, але мультик мультиком, а шоу коронації з присьигою то зовсім єнче.

То ж давайте ближче до свьита коронації. Одні сі тішут, інші тихо гледьит з-під лоба, стримуючи злість і ненависть, ще єнчі приїхали щоб показати свої пики і підлизатисі до мегаполітика. Тут зібралась наймерзенніша і найзліша публіка у світі, такий собі Содом і Гомора на одній площі. Ми сиділи за телевізором і чекали коли вже піде сірковий дощ, але чуда так і не сталось.
Далі більше, глянули новини і от тобі на...Поки ці злюки мило посміхаються і спостерігають за присягою Трампа, найняті та охмурьонні ними люди мочать машини і кіоски, чинять ґвалт і получають пиз..и від поліцаїв, причому зовсім не тої, що з волосами.
Перимикаємо канал після інавгурації - і ось тобі на - гарант закриває ліпєцку фабрику. Це ж треба, нє? От тобі й мегаподія. Навіть гігаподія, бо про неї більше говорять на телевізії аніж про підняття ціни на проїзд та гавняне становище на валютному ринку.
Дехто кричить ура, дехто співає осану Президенту, ще хтось заявляє про перемогу і т.ін. Тільки не розумію який зиск із того всім цим порохофілам? Ви теж продаєте цукерки в Росії і вам звільнився ринок? От і я питаю, питаю вас нагуя? Ну на..я вам це бридотне політшоу? Давайте забудемо про політику і перемикнемо на музику...Так нє, Іван Дида вперто перемикає канал на інший новинар, а я сі тьигну і нудно мені та невесело, як і сотнику Забрьосі.
І ось уже якийсь вуйко в модній блюзці розказує, що Україна хоче взьити кредит у МВФ в розмірі 9 мільярдів. Чую серед товариства восторженні ухи та ахи, всі сі тішут, дехто говорить, що 9 мільярдів то багато, нє? Знову перемога, знову осана, знову Українапонадусе, але я наливаю келішок сивенької смердьохи і під вигук "будьмо" між єнчим запитую чи комусь бува перепало із тих мільярдів що взьили досі? Звісно ж усі тихо сі шкурут, і не дають, як сі належит, відповіді на мій риторичний вопрос. Кажу, ви хіба не розумієте, ну продовжую розпочатий спітч, що всі ті кредити отримують маленька купка люду, а розплачуєсі вся країна своєю убогістю. Невже не розумієте, що гроші МВФ стануть інвестицією у чийсь бізнес, а платитимуть за щьот наших пенсій, зарплат чи стипендій, нє, ну це ще якщо останні взагалі існуют. З нас же ніхто вже сі не учит, ти й не вчивсі вже в украйинські чьиси, а коли смо кінчєли бурсу, то тої стипухи ніби й було досить, але на горівку всеєдно не ставало.


Автор Юзьо Цьопа, спеціально для "Розмови без цензури"

Комментариев нет:

Отправить комментарий