среда, 5 июня 2013 г.

Гомо звірус, або кому вигідна ворожба людська.

   
 Ніколи не думав, що Україна, якої так прагнули наші батьки, з мрії перетвориться на таке чудовисько яке ми маємо сьогодні. А починалось то все з мрії про те, що ми побудуємо незалежну державу з заможним суспільством, громадянам якого заздритимуть усі близькі й далекі сусіди. Я згадую ті романтичні часи - пізні 80-ті, коли відроджувалась українська національна ідея, коли ми вірили в те, що житимемо в новому українському домі, де буде соціалізм із людським обличчям, натомість отримали капіталізм зі звірською мордою...
    Ми живемо в суспільстві, де спокійно без докорів сумлінь і правових наслідків можна убити людину, де свобода совісті означає право вільно і головне безперешкодно (юридично) обманювати людей, шарлатанити, наносити тілесні і моральні ушкодження. У нас стало моральною нормою, коли лікар не надає медичну допомогу хворому, коли сумнівається в тому що отримає достатній хабар. Ми звикли до думки про те, що міліціонер може ограбити "похлєщє" рафінованого злодія, а у випадку коли вам буде потрібна допомога того ж таки мєнта ви будете ним зігноровані, ну якщо не заплатите згідно прейскуранту або не є його начальником безпосереднім чи опосередковано. Навкруг нас гори сміття, і ми з вами не гребуємо тим, щоб викинути чергову порцію його в місця для цього не призначені, ми не нестимемо упаковку морозива чи цукерки до смітєвого кошика, а просто і безсовісно викинемо його будь-де. Це наслідки совкового минулого, скажете ви, але це не зовсім так, оскільки нас учили зовсім іншому...

    Часто доводиться іздити громадським транспортом, яким їздили й тоді, за совка, але останнім часом вражає ситуація, коли поруч із молодим здоровим хлопакою може стояти напівзгорблена бабуся, а він, у кращому випадку миттю після її заходу до транспортного засобу засинає, у гіршому ж тупо сидить і зирить на неї, не відчуваючи жодного докору сумління. Такі випадки, що підкреслюють упадок моралі постсовєцького суспільства далеко не поодинокі, і стосуються не тільки народжених чи вихованих у постсовєцьку епоху, але й тих, хто іще вчлора б у такому випадку  згорав із сорому. Така етична катавасія на жаль немає жодних здоровоглуздих пояснень, у жодному з вишеперечислених упсів ми не можемо сказати, що причиною стало якесь зубожіле матеріальне становище, оскільки ми живемо не бідніше аніж за совка, також не можна сказати що причиною є надмірна розкіш, адже переважно моральний упадок не менше стосуєтья люмпену аніж мажорства, моральним виродком в рівній степені можуть бути (як і не бути) як ті так і інші.
    Чому ж така ситуація тоді, чому ми з вами, живучи в суспільстві, де основною з цінностей проголошено гуманізм насправді є гуманофобами, чому??? Невже ми не розуміємо, що любити ближнього не чиясь навязлива ідея, яка протирічить сьогоднішнім принципам існування людського суспільства, що це не лоховство, а єдино можлива форма існування суспільства в цілому і нас із вами зокрема. А може це причина у тому, що ми з вами немаємо де висловити свою злість свій гнів і ненависть до собіподібних, свою звірські сутність, яку людство завжди проявляло у війнах і революціях???
    Подивіться навкруги, скрізь закликають до протестів, усе більше і більше в суспільстві назрівають радикальні настрої, заклики до революції стають усе гучнішими, ми перестали вірити у простий демократичний спосіб боротьби, натомість повірили у те, що Україну врятують "масові розстріли", що навкруг нас жиди-запроданці яких потрібно усунути від влади силовим методом. Усе більше і більше мас медійні засоби пропагують таку боротьбу, чого варто тільки те, що останніми днями всі журналісти зображаючи події в Туреччині, між іншим натякають на те, що ця форма боротьби найдосконаліша. Наші політики, зокрема опозиційні, намагаються публічно лякати владу турецьким сценарієм.
     А як ви дивитесь на те, що молодь усе більше віддаляється від християнсьтва, натомість поповнюючи тоталітарні язичницькі секти пропагуючі фашизм, нацизм, та етнічну ворожнечу, молодь намагаються віддалити від християнського "вдарили в праву...підстав ліву" замінивши на язичницьке "око за око". Ідею міжетнічної і міжнародної любові "немає ні юдея ні римлянина" замінили на віру в національного Дажбога та етнічною і расовою ненавистю, спасіння смиренності перетворили на змилування войовничості та гордості.
     Так чому це так??? Це спланована акція якихсь тиемних закулісних сил що прагнуть чергової братовбивчої бойні, чи просто неконтрольований прояв звірської сутності людини...???
   
    

Комментариев нет:

Отправить комментарий