среда, 27 апреля 2016 г.

Вот такая в жизі жоппа, або як Держоборонзамовлення уклало договір закупівлі 120 автомобілів марки МАЗ, що збираються на заводі "Богдан" у Черкасах, який належить Президенту Порошенку

Війна це завжди війна, і війна це завжди погано. Погано це в першу чергу для простих пересічних людей, які стали її заручниками, а також погано для тих, хто волею долі став інструментом у ній, тобто власне для воїнів. Але війна це рай для мародерів і влади (що, в принципі, синоніми у військовий час). Та що я все навколо та поруч, давайте вже поближче до теми. Так ось. Десь колись, якийсь Ляшко розказав народу про те, що влада заключила таємні контракти із МАЗом, на поставку автомобілів для армії, незважаючи на те, що у нас є вітчизняні КрАЗи. За словами все того ж почесного граленосця всія України, завдяки ненажерливості нашої влади і її очільника, Його чоколядну Величність Петра Кривавого, наш бюджет недоотримає значну суму у вигляді податків, а 100 тисяч робітників залишаться без роботи. 
Щоб не бути голослівним і не розтікатися мислію по древу, попробую навести в приклад слова самого граленосця: "Інформую суспільство про ситуацію, яка внаслідок корупції та зловживань Президента і його найближчого оточення склалася на провідному автомобілебудівному підприємстві України - на КрАЗі. Якщо у 2014 році підприємство поставило силовим структурам країни, у тому числі Нацгвардії, ЗСУ, Держприкордонслужбі понад 600 одиниць різної техніки, у 2015 році - понад 700 одиниць, то цього року замовлення військових складають трохи більше 50 одиниць", - такі слова Олег Ляшко настукав клавою у  блозі видання "Публичные люди".
За матеріалами компетентних джерел КрАЗ був найбільшим підрядником Держоборонзамовлення, адже потреба  Збройних Сил, за оцінками Генштабу, складала більш ніж 9000 одиниць колісних транспортних засобів. І то не враховуючи  потреби СБУ, ДСНС,  Держпогранслужби та Нацгвардії. Це автомобілі таких видів як: командирські, медичні та інші легкі спецавтомобілі вантажопідйомністю від 1,5 до 5 тон. Окрім цього КрАЗу свою продукцію постачають понад 200 підприємств України, а також окрім основного заводу в Кременчузі є також підприємства що входять до ПАТ "АвтоКрАЗ, і виготовляють вони радіатори, кардани, гальмівну апаратуру, лебідки і т.п. продукцію. Так що можна упевнено сказати, що КрАЗ і справді забезпечує роботою близько 100 тис. українців і сплачує до бюджету (за даними ПАТ "АвтоКрАЗ") 100 млн. грн.податків.
"Та, не зважаючи на це, наприкінці 2015 року в режимі суворої секретності Держоборонзамовлення уклало договір закупівлі 120 автомобілів марки МАЗ із терміном поставки в лютому 2016 року. Дивне, на перший погляд, рішення відмовитися від українських КрАЗів на користь білоруських МАЗів пояснюється насправді дуже просто: останні збираються на заводі "Богдан" у Черкасах, який належить Президенту Порошенку. Колишній директор "Богдану"Свинарчук-Гладковський призначений Порошенком першим заступником секретаря РНБО і відповідає за військово-промисловий комплекс. Тобто, як бачимо, сам у себе купує техніку за бюджетний рахунок. До речі, придбані для армії Богдан-МАЗи при аналогічних із КрАЗом технічних параметрах дорожчі у середньому на 10-25% і мають гарантійний термін 1 рік проти 5 років у КрАЗа", - далі продовжує генеральний радикал України. 
За славнозвісні порошенківські МАЗи держава відвалила 150 млн. грн., а отже, держава недоотримала податків на суму 20 млн. грн. А скільки недоотримали працівники заводу від цієї афери, а скільки втратили підприємства суміжники залишається лиш гадати. 
"Коли мені стало відомо про цю корупційну історію, я запитав у Президента Порошенка чому для нашої армії почали закуповувати російсько-білоруські МАЗи замість українських КрАЗів? Порошенко мені відповів, що від наших автомобілей вирішили відмовитися, бо вони начебто не пройшли випробування і не тримають вибухову хвилю. Більш оригінального виправдання Президентом власного бізнесу я навряд чи коли ще почую. КрАЗ постачається десятки років для армій понад 80 країн світу - від Тайланду до Венесуели. І скрізь наше авто "вибухову хвилю" тримає. А в Україні не витримало вибухової хвилі владної корупції і прагнення Президента України збагатитися навіть за рахунок співпраці з країною-агресором" Продовжив Олег Валерійович басистим курсором. 
Далі пан Ляшко вимагає від СБУ та антикорупційного бюро негайного розслідування цієї буденної для нашого політикуму справи, яку називає аферою, правда аферою є все що відбувається довкола влади і т.зв. опозиції, адже тільки тупий не доганяє, що ніякої власне опозиції там немає, там театр абсурду, де людей розводять як у відомих в 90-х роках лохотронах, де половину видають себе за катал, а інші за випадкових перехожих яким ніби поталанило... Вот такая в зизні зопа, пані і панове...

Комментариев нет:

Отправить комментарий