пятница, 29 апреля 2016 г.

Офшорні шляхи свободи слова

Політика наскільки брудна справа, що у ній не може залишитись чистим навіть найакуратніший і найпедантичніший. Нещодавно нас сколихнула новина про офшори, і всі ми дізнались, що наш Президент банальна офшорна олігархічна кучерява шоколадна баба. Нє, про офшори і про те, що там все спижжено ми знали й до цього, але ніколи не думали, що він так закудкудахтає і почне пєтушитись як общипаний когут. Ми вірили у те, що Порошенко (ну як ми, я особисто не вірив) зупиниться в своїх бізнесових амбіціях і стане державним мужем, бо ніби вже й накрався, пора залишити слід в історії. Так нє ж, воно рішило тупо наслідити. Але з кожним разом викидання посліду, ми переконувались, що він іще й слідить тупо. Але то вже таке, як казав Мирон Богданович після вчорашнього футболу. 
Чого ж Перто Олексійович так став кудкудакати після того як його офшори вилізли на зовні? Хтось може й думає, що Пітер просто в такому аху від того що спалився, але, насправді все зовсім не так, бо спалився він давно, іще задовго до виборів уся ми знали й розуміли що він за птиця, адже за казнокрадство судили іще його батька. Тому тут причина десь далі, десь дуже і дуже глибоко, і Порох боїться не того що вскрились офшори, а того чого вони вскрились. Ми всі прекрасно розуміємо, що витік інформації зовсім не випадковий, і наш Гарант боїться того, що ййого потроху починають зливати і скоро прийдеться тю-тю, а в сьогоднішніх умовах це може бути не менш красиво аніж тю-тю папєрєдніка. 
От візьміть і поставте себе на місце Петра Олексійовича. Ну все вроді би піз..то, все ніби й супергут, а тут на тобі ось, вилізла якась фігня, якою хтось вирішив якщо й не пошантажувати, то щось іще гірше. А залишати слід, як ми усі вже зрозуміли, ніхто й не збирався, скажу більше, планувалось подальше безбашенне слідіння - і чим довше тим краще. От учора бачив інтерв"ю пана Юрія Касьянова в часописі Країна, де цей волонтер та експерт заявляє, що приблшизно чверть військового бюджету тириться чоколядними прихвостнями, ну це якщо не більше, зі слів Юрія. Але я вам ствердно можу сказати, що більше, значно і значно більше, я навіть упевнений, що близько чверті у вигляді відкатів потрапляє лічьно в рукі печерським тузам, а це настільки кругленька сума, що клептомани на кшталт наших псевдополітиків за неї готові на все, а не тільки на позбавлення права на роботу якогось там рулєвого токшоу. 
Сьогодні в одному із інтернет видань, здається Уаінфо, читаю про розмову в кабінеті Шустера (http://uainfo.org/blognews/1461870907-razgovor-v-kabinete-shustera-prezident-poteryal-ravnovesie-.html), де подається цікава репліка якогось депутата: "Він з цим офшором просто з'їхав з глузду. Зовсім втратив рівновагу. Мені після ефіру вперше особисто погрожували. Він буде давити і закручувати. І це буде його фінал". З розмови далі дізнаємось, що жадність таки фраєра згубила, і що вона перемогла жажду увійти  історію. Та мене більше турбує натяк на фінал, бо такий фінал і справді можливий, правда чи не стане він фіналом сьогоднішньої України? Бо попередній фінал увінчався втратою численних територій, тисячами (десятками тисяч) жертв, мільйонів емігрантів, зубожінням населення, проте очікуваних результатів катма...Так з острахом дивлюсь у можливий наступний фінал...

Комментариев нет:

Отправить комментарий