четверг, 28 апреля 2016 г.

Дикі племена Амазонки крізь призму вирубки карпатських лісів.

Дельту Амазонки дарма називають легенями планети, адже більшість кисню виробляється саме в океанах за допомогою водоростей і різних морських рослин. Але густі ліси, які ростуть на берегах цієї могутньої ріки, виробляють величезну кількість кисню, і це на фоні суші виглядає справді переконливо. Однак останнім часом все стало змінюватися з катастрофічною швидкістю, ліси вирубуються небаченими темпами, а на місці лісів з"являються міста, села і поля агросектору.

Найжахливіше те, що уряди Бразилії, Колумбії і Перу абсолютно не обмежують вирубку незайманих лісів Амазонки. Державі це вигідно, бо то швидкі та легкі гроші які приходять нізвідки. Нічого не потрібно садити і вирощувати, вкладувати чималі кошти тощо. Просто дай робочим бензопили, і грузи зрубані дерева та продавай деревину.
Протести захисників природи не справляють ніякого ефекту на можновладців. На їхню думку втрата кількох десятків квадратних кілометрів лісів не може серйозно нашкодити екології. Але недавно у амазонських джунглів з'явився новий захисник.
Хосе Карлос Моралес розбурхав громадськість сенсаційним відеороликом. Він багато років займався вивченням цивілізації індіанців - корінних жителів Американського континенту. За його заявами, в нетрях амазонських джунглів досі живуть дикі племена, які утекли  подалі від сучасної цивілізації!
Невеликий фільм про диких племенах Амазонки, відзнятий за підтримки репортерів BBC, став справжньою сенсацією! Про невідоме плем'я заговорили вчені зі всього світу. Завдяки цьому програма по вирубці лісів була згорнута. Тепер фахівці спільно розмірковують над тим, як краще вивчити життя племені, щоб не втручатися в розмірене життя індіанців.
Крізь призму вирубки карпатських лісів це виглядає дуже обнадійливо, залишається в Карпатах знайти якесь дике гуцульське плем'я, інакше легені України будуть уражені туберкульозом. Але, як виявилось, гуцули вже й зовсім не дикі, та ще й мають неабиякий зиск із вирубки лісів, яка сьогодні є чимось на кшталт бурштинової лихоманки на другому боці західної частини України. У будь-якому випадку вандали знищують не тільки наше з вами спільне майно, до чого ми вже звикли протягом останніх двох десятилітть тотальної прихватизації, але й залишають нас можливості дихати вільно чистим повітрям. Також, як заявляють екологи, ми завдячуємо деревам стримуванню вологи і наслідком вирубування лісів стали постійні повені, які тепер збільшуватимуться з кожним роком.
Але це тільки початок жопи, бо чим далі вона ставатиме все жирнішою і жирнішою, оскільки ці повені є лиш верхом айсбергу, а "під водою" залишатиметься фактор зменшення кількості вологи у ґрунтах, що вкінці-кінців призводитиме до подальших посух, які чергуватимуться з весняними повенями. Отже, будь-яка сільськогосподарська діяльність у прикарпатських землях буде неможливою. Нєвєгнай дагоґай ідьотє тавагіщі...ой нєвєрнай...

Джерело:  http://vmirechudes.com/  

Комментариев нет:

Отправить комментарий