четверг, 30 июля 2015 г.

Мобілізація чи дебілізація? Розмова з приводу поста Авакова.


Сьогодні побачив в одному з новинних ресірсів одкровення пана Авакова з приводу мобілізації. Добре шо нарішті дойшло, хоч тисячі загиблих уже позаду...і 90 відсотків з них то через непрофесійність і недопідготовленість. Та мені цікаво інше - чому у нас ловили людей на вулицях, якщо за роки незалежності через контрактну службу в ЗСУ пройшли, мабуть, сотні тисяч людей, враховуючи тих які сьогодні служать за контрактом. Чому не кличуть пенсіонерів-військовиків, ментів, СБУшників, чому професіоналів не залучали, а використовували гарматне мясо? Навіщо була ця кров? Щоб показати нереальні масштаби бойових дій? Та втрати у війні в Іраку, яка тривала 8 років були меншими, хоч там протистояли майже півмільйонній армії. Всі ці втрати є наслідком того, що в криваве місиво відправляли людей, які не мали жодного відношення до військової справи.

От уявіть собі, як можна зробити солдата із 35 річного хлопаки, у якого 20 кг. зайвої ваги, він все життя просидів в офісі, і бігав востаннє в інституті 15 років тому, та й то до автобуса на зупинку . А тепер цьому хлопцю дали автомат і сказали що він піхотинець, чи як там то називається...У даному випадку ми маємо справу із серйозним злочином проти власного народу, адже військкомати мали б розуміти що вони роблять. Принаймні вияснити слід тільки те, наскільки усвідомлювали, тобто чи є місце професійній халатності, чи свідоме порушення, яке призвело до тисяч смертей. Хтось може заперечувати, розказувати про якусь необхідність, про те, що іншої можливості не було, але то не так, армія у нас була і була доволі велика, а значить професійних військових (принаймні людей які бачили зброю і щось таки учили) мало б бути достатньо.
У будь-якому випадку сьогоднішня заява пана міністра з приводу дебілізації обнадіює, тільки питання залишається наскільки то щиро і свідомо, і чи не є така заява простим передвиборним реверансом у бік виборця. Також не виключено, що це наслідок того, що гарматне м'ясо закінчується і воєнкоми стикнулись із проблемою неможливості виконання мобілізаційних планів таким способом. А може просто вже не треба, оскільки війна себе вичерпала і далі йтиме дипломатична боротьба. Як би там не було, хотілося б щоб ця дебілізація вже закінчилась іхлопці повернулись додому зі схронів та закордонних антимобілізаційних рейдів, а то деякі вже два роки не можуть повернутись додому.

Комментариев нет:

Отправить комментарий