воскресенье, 7 февраля 2016 г.

Нові вектори розслідування Смоленської трагедії

     
       Польське видання Жечьпосполіта  ( http://www.rp.pl/ ) в одній із статей за 5 лютого оприлюднила шокуючу, як на мене, інформацію. Повідомлення стосується Смоленської трагедії, яка відбулась 10 квітня 2010 року. Нагадаю, що тоді загинуло 96 високопосадовців республіки Польща на чолі з Президентом країни Лехом Качинським. Тінь, звісно, впала на російську сторону, оскільки очевидність мотиву відіграла свою роль. Основний мотив у жовтій пресі та кухонних розмовах був у тому, що Лех Качинський летів до Смоленська щоб віддати шану польським громадянам, розстріляним радянськими карателями під Катинню. Пукіну і його посіпакам така виходка була явно не до душі, адже до 90-х років Радянський Союз, правонаступником якого стала Росія, заперечував причетність своїх військовиків до інциденту. Апогеєм міждержавного протистояння могло стати і те, що Лех Качинський планував виголосити промову в Катині з приводу цих подій, тимпаче ця ж газета надрукувала текст промови напередодні, який явно не міг сподобатись російському лідеру і його оточенню. Та давайте повернемось до статті газети за 5 квітня 2016 року, адже вона, як на мене, не менш шокуюча аніж стенограма майбутньої доповіді Качинського.
Так от, газета Жечьпосполіта, повідомляє, що міністр оборони Антоні Масєревіч заявив про знищення більше чотирьох сотень звітів і карт, які в день трагедії були доставлені в Генштаб Збройних сил Польщі. Тобто газета доволі прямо натякає на те, що знищували факти свідомо, і робила то польська сторона, отже, російський слід якщо і є, то він знаходиться у тіні польського армійського кірзака. Міністр заявляє, що документи знищували у два етапи: наприкінці 2011 року, а також на початку 2012 року, коли їх знищували остаточно.
     Нагадаю також, що 4 лютого польська сторона оголосила про початок нового розслідування справи смоленської трагедії, також була створена нова комісія, яка має розставити усі крапки над ї. Перше засідання комісії заплановано на початок березня, проте важко повірити у те, що кінці буде знайдено, тимпаче що Коморовський, який займав пост Президента до 2015 року, мав можливості позамітати за собою сліди.
      Цей інцидент додає нових кольорів у спектрі розслідування причин трагедії, тут можна говорити як про польський слід в цій трагедії, так і про міждержавну змову, адже якщо додати до вього версію нових розслідувачів про те, що можливий факт встановлення бомби на борту літака, то не виключено, що той пристрій встановили підопічні Дональда Туска, тимпаче що його адміністрація поставилась доволі байдеже до розслідування трагедії, або вдала байдужість, приховавши факти, що можуть видати їх...У будь-якому випадку час покаже, але простим людям слід усвідомити, що всі вони сво і добрий цар можливий тільки у казках про Тридев'яте царство, в реалі ж Чахлики і Іроди...  

Комментариев нет:

Отправить комментарий