среда, 30 сентября 2015 г.

Проста геополітика, або чому бомбитимуть Сирію.

Активізація Росії в Сирії вакурат після зустрічі в Америці, швидше за все, свідчення того, що США таки дали Москві зелене світло, інакше Пукін не наважився б на черговий крок. Що це означатиме, і чи означатиме, для України сказати важко, але можна припустити, що мілітарні важковаговики вирішили скинути зайвий збройний баласт в Сирії, очевидно їх менше шкода. Також не слід забувати про такий важливий чинник як енергоносії, адже це великі гроші, тому на території їх обертання, бажано, щоб було менше зайвих рил, це зрозуміло самособою. Чи торкається це нас безпосередньо? Звісно, причому настільки, що аж страшно, але ми більше база продовольча, аніж енергетична, отже, найближчим часом така доля нас мала б оминути, проте в недалекій перспективі таких розгонів народонасєлєнія слід чекати у нас.

   Давайте спробуємо проаналізувати чому і нащо. По-перше, коли на території де роблять чималі грошики буде багато народу, тоді прийдеться ділитись, треба буде годувати той народ, який вважатиме себе громадянами, чи аборигенами цієї землі, а у випадку незгоди того чи іншого супермагната ділитись, вони організують бунт, і чим їх буде більше, тим бунт буде небезпечнішим, що є само собою зрозуміло. Саме тому, за допомогою чергової бойні в рибних зонах, людей намагаються повергнути в тотальне біженство. Подальша доля цих , на сьогодні, співвласників чималого енергопотенціалу доволі проста: спочатку табори біженців, потім гастарбайтерство, а пізніше безлике громадянство однієї з країн ЕС, а можливо і Юесей. Як казав один кіногерой: куда крівая амєріканскай мєчти завєдьот.
     Ви скажете що все не так, що гроші сьогодні роблять з інформації, що ми живемо в еру глобальної інформатизації і таке інше. І я, безумовно, не можу не погодитись із вами, адже це правда, причому беззаперечна і істинноподібна. Так то воно так, тільки проблема в іншому, а саме у тому, що в інформаційному суспільстві грошики за інформацію отримає тільки інформмагнат, заплативши креативщику, всім іншим зась, бо сировинною базою слугує мозок креативщика помножений на капіталовкладення буржуйчика.  А щодо енергоносіїв, чи продуктів, які вирощуватимуть на землі, все набагато складніше, оскільки земля, навіть маючи власника юридичного, завжди залишатиметься власністю корінного населення, громадян країни, територія якої стала простором для збагачення. Саме тому найвигідніше, перш ніж почати видобуток, позбутись населення суттєво прорідивши його засобами масивних бомбардувань та вимушеного переселення. Населення яке зостанеться буде зубожілим і вимученим війною, тому спокійно погодиться на мирне співіснування і виконуватиме чорну роботу. Тому причина всіх сьогоднішніх війн є банальна геополітика, яка ґрунтується на інтересах фінансових, енергетичних, продовольчих чи ін. магнатів. Окрім вищеперелічених чинників не слід забувати про банальне прорідження населення, якого за всіма показниками, занадто багато для спокійного планомірного існування еліт планети, а також про те, що кожне збільшення витрат на оборону тої чи іншої держави, приносить чималі грошики як керівникам військових відомств, так керівникам держави, а також власників чи керівників військових заводів. Громадянам же розкажуть про те, що все те робиться задля їхньої безпеки...Карочє пісєц, як би мовив один мій шкільний товариш, далі навіть страшно розвивати думку, та й набридло вже... 

Комментариев нет:

Отправить комментарий