среда, 27 января 2016 г.

Росія вимагає особливого статусу Донбасу, на цей раз конституційно оформленого

       

        Російський «Інтерфакс» пише, що Росія вимагатиме законодавчого оформлення особливого статусу Донбасу на постійній основі, причому все це має бути відповідно оформлено в Конституції. Також пан Гризлов (хоч який він в сраку пан, так, Гризлов...) заявляє, що редакція цих поправок до Конституції має бути оформлена і узгоджена на контактній групі. Окрім того Росія вимагатиме, щоб повноваження вибраних осіб на Донбасі не припинялись у 2017 році, як того вимагатиме конституційна реформа для усієї України. Щось пригадалось заборонене в Україні кіно Гайдая "Іван Васильович змінює...", вірніше репліку дяка, який спробував розтлумачити слова посла: Кемпскую волость трєбуют, ваєвалі ж ґаварят, так падавай же... Та Кемпська волость Кемпскай волостью, але найгірше те, що Москва вже не просто намагається впливати на політику Києва, а й робить спроби писати й редагувати наш основний закон. А ще гірше те, що наша нова "патріотична" влада дозволяє їм то робити, та й ще, кажуть люди, в нову мінську групу увійшли представники ДНР і ЛНР. Все б нічого, але чому називають їх терористами і досі не хотіли з ними вести переговори, якщо завдяки цьому можна було давно покласти край кровопролиттю. Чи кров громадян вже нічого не вартує, а чи вартує менше аніж грошики зароблені на дутій батрахоміомахії? 

Свобода слова по-німецьки

       
      За повідомленнями Reuters, сьогодні під час рейдів проти ультраправих сил німецька поліція заарештувала двох осіб, підозрюваних у використанні веб порталу в підбурюванні до насильства щодо іноземців, розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, та заперечуванні голокосту. Далі з повідомлення слідує, що ці двоє молодих людей очолювали злочинну організацію "Altermedia Deutschland". Ця організація, зі слів кореспондента Ройтер, влаштовувала обговорення на расистську тематику. Людей, які брали участь в обговоренні, поєднували ідеї чистоти раси, і т.п. Також вони закликали до насильства проти іноземців, що проживають на території Німеччини, членів інших (не зрозуміло мені що значить інших, адже німці не є приналежними до єдиної конфесії) конфесій, чи людей з неправильним кольором шкіри. 
      Враховуючи нещодавні події в Кьольні я не став би особливо осуджувати цих молодиків, хоч погоджуюсь із тим, що заклики до насильства мають присікатись на корні. Та найбільше мене тут вразило не те, що молодиків притягли за заклики до насильства, а  те, що чи не найголовнішим тут фігурує якраз зовсім інше правопорушення - заперечення голокосту. Це що за така срана демократія, де думати слід строго регламентовано, і будь-яке відхилення від істиновірного вектору думок є злочином? І чому це заперечувати голокост не можна, а заперечувати сіонізм можна? Тимпаче що останній більш очевидний, на відміну від першого...Нас воно, звісно, не стосується поки що, нехай собі там ї..ся, то їхня справа, але якщо така вибіркова свобода слова прийде і до нас, то це просто пі..ц... Це як за совка: ляпнув не той анекдот чи заспівав неправильну пісню  - і ...гоу ту нари? 

воскресенье, 17 января 2016 г.

Назар Мухачов. Свіжий погляд на революцію гідності

Виповнюється 2 роки з дня початку подій на Грушевського, 19 січня 2014 року, коли частина протестувальників, обурена репресіями, прийняттям «диктаторських законів» (згідно яким ми всі ставали злочинцями) та відвертою зрадою «триголового чудовиська» при тому ж прийнятті законів.
Вже писав раніше, що Майдан був сукупністю природного справедливого протесту мислячого класу та маніпуляцій з боку кланово-олігархічних груп (стаття «Маємо не Результати Майдану, а Результати Перемоги Системи над Майданом» від 24 жовтня 2015 року). Згадую про це зараз для того щоб читачі сформували більш повну картину про всі події та їх справжні причини. Так от – маніпуляторам та кулуарним гравцям незалежно від їх походження – чи то «українські» олігархи з розряду Льовочкіна, чи то 5 колоні (куди попередньовказаний також належить))), чи то безпосередньо кремлівським кураторам, чи європейським «толерастам» (називатиму їх так, адже вони штучно створюють вже давно серед Українського Народу міф «толерастії і європейських цінностей») було НЕВИГІДНЕ Мирне Протистояння!!!