понедельник, 30 сентября 2013 г.

Роздуми про патріотизм, або як убити дракона в собі

   
Ми живемо в часи інформаціократії і ЗМІ сьогодні насправді не четверта влада, а перша, саме вони визначають наші бажання, думки і переконання, хоча владні еліти, з другого боку, визначають напрями діяльності цих засобів. Стосовно інформації, то ми завжди отримували її під наглядом т.зв. еліти - вожді, старійшини, жреці і ін. сильні нашого світу визначали що і як ми повинні засвоїти, яку інформацію і кому можна отримати а яка - зась. Прості смертні ніколи не знали кухні творення цієї інформації, і по мірі віддалення вас від інфоцентру, кількість, правдивість, а заразом і якість інформації яку ми отримували знижувалась. Та у будь-якому випадку сукупність інформації робила своє - створювала сутність яку ми називаємо особистістю, і усі наші погляди, переконання насправді не були "нашими", а тільки відображенням закладеної в наші мізки інформації, у кращому випадку - її трансформацією у гіршому ж - взагалі відзеркаленням.

вторник, 24 сентября 2013 г.

Секс совок і гомофобія

   
Секс...Секс - доволі цікаве слово, на яке, більша половина народжених в Сересері, реагують доволі неадекватно. Його говорять переважно пошепки з певною іронічною посмішкою на вустах, його не говорять перед дітьми, та й узагалі ця тема у нас є таким собі неписаним табу. А що ви хочете від людей, які родились в країні де сєкаса не було? Досі пригадую той відомий (тому що перший) телеміст з Америкою (здається з Бостоном), де середньостатистична радянська жінка вперто балакала до мікрофона що "сєкаса у нас нєту", і вона мала рацію, бо його у нас дійсно не було. Розумію, що багато хто почне зараз мені перечити, розказуючи про те  звідки ми з вами взялись і т.ін., але взялись ми з вами із радянських роддомів,  і зачали нас у звичайнісіньких совкових хрущовках і сталінках, або шевченківських рустикальних хатках. І всьо там нормально було...

понедельник, 16 сентября 2013 г.

Тоталітаризм як пізнє сектантство

Ці тоталітарні секти на зразок комуністів, фашистів, монархістів, нацистів чи націоналістів уже забембали, пора створювати секту пох..стів. Ні з однієї сторони я цілком нормально ставлюсь до націоналізму як ідеології, але не як ідеології тоталітарної, націоналізм може бути присутнім у вихованні, в освіті (наприклад вивчення історії в школах) але аж ніяк у державній ідеології у формі чітко вираженого тоталітарного законодавства. Стосовно комунізму, то він, безумовно можливий, але тільки тоді, коли керуватимуть машини, коли нас вирощуватимуть як овощі (згадаймо "Матрицю")...Монархізм же взагалі смішний на сьогодні, адже навряд чи хтось (хтось психічно здоровий) повірить у божественну сутність потомків середньовічних розбійників на зразок Каролінгів, Меровінгів чи Габсбургів. Щодо нацизму, як крайньої форми націоналізму, то взагалі мовчу, адже навіть відкинувши масові вбивства євреїв, про які багато хто кричить, що вони не були присутніми в історії ІІ світової, - нацизм ідеологія ворожа за своєю сутністю, адже вважає що одна нація вища за інші. Нацизм, на відміну від інших ідеології на сьогоднішній день присутній в державі Ізраїль, наслідки чого ми бачимо в новинах щодня, і взагалі, якби не підтримка світового співтовариства, то "расово-нечисті" сусіди цієї держави не залишили б мокрого місця від ізраїльської "нациської джамахірії". Такого життя як в Ізраїлі, прихистку неонацизму, я б наприклад не хотів, уявіть собі, жити, щодня думаючи чи наступна ракета розминеться з моєю хатою і чи не буде вона начинена злосними бактеріями, хімічною отрутою чи ядрьоною бомбою купленою в недалеких російських генералів...

вторник, 10 сентября 2013 г.

Коментарі з приводу перемоги правих партій в Норвегії


Правий рух, безумовно, в сучасній Европі набирає оберти, і це не секрет, інша справа чи варто радіти цьому тимчасовому явищу що насправді зупинить хід прогресу? Я так думаю, що захоплення правим радикалізмом і консерватизмом в таких прогресивних країнах як Норвегія пройде доволі швидко, адже громадяни які звикли до певних свобод, отримавши натомість консервативний вакуум будуть неприємно вражені. Не менш неприємно вдарить по цих же людях спроба герметизації, яку несуть в собі націонал-радикалісти, бо коли ти закриваєш ворота для емігрантів, то прийдеться закрити і в зворотньому напрямку, та й навряд чи норвежцями вдасться залатати всі дири в сферах, де норвежець не захоче працювати, особливо коли мова йтиме про роботи які традиційно прийнято вважати важкими чи брудними. Тому, шановні пані і панове, не тіштесь просуванню консерваторів до парламенту Норвегії, бо консерватизм в сучасних умовах це серйозний крок назад в плані тих свобод які досягло людство. У першу чергу це серйозний наступ на свободу слова та свободу совісті, бо при всій повазі до націонал консерваторів та радикальних націоналістів, без наступу на ці свободи така ідеологія довго не протягне. Консерватори сьогодні налягають саме на політику рееміграції, та обмеження еміграції, але це не єдине обмеження яке пропонують консерватори, і що найголовніше - це обмеження є краплею в морі серед ущемлень свобод громадянина зокрема і людини загалом. Вдумайтесь тільки у значення самого слова «консервація» і все стане зрозумілим, адже консервація – це зберігання в певному стані без змін (грубо), а коли немає змін, то немає поступу, немає прогресу.

понедельник, 9 сентября 2013 г.

ЕС та Янукович (комент)

Ми дійсно ментально близькі з росіянами, особливо в плані чиновників, думаю ніде у світі більше не найти таких байдужих та безвідповідальних чиновникв, що без хабаря навіть сраку зі стільця не підіймуть. Та з другого боку така ментальна близькість, навязана нам північним сусідом протягом століть, чи не основна причина, чому нам потрібно якомога швидше віддалятись від цього болота під назвою РФ. Я розумію що головна причина цього є також і дебільна кремлівська влада, на чолі з кагебешником, але нам то що??? Нехай зі своїми гебешними властелюбцями росіяни самі справляються і приєднуються після цього до великої Европи, а нам вистачає своєї бандитської влади, яка може й цивілізується після вступу до ЕС. Я не знаю чому Віктор Хвйодоровіч вирішив зближатись із Европою, але якщо його наміри дійсно щирі, то колись йому за це памятник спорудять...Володимира ж канонізували, чи не так??? І ніхто сьогодні не натякає на бандитську сутність останнього, чи на нехристиянську поведінку і т. ін.

Коменти з приводу українсько-російських взаємин

Яка Рашка "заботлівая стала"...Що ж ви нам газ то безкоштовно не качали, чого ж чорноморський флот не віддали, чому палки в колеса засовуєте від часів створення держави Україна??? Я от дивлюсь на цей Кремль і диву дивуюся - якщо ціни на газ встановлювати найбільші в Европі, то вони за економічні інтереси не думали, а коли відчули заднім місцем що скоро наіде буде тулити свою недолугеньку напівбраковану продукцію, яку вони так хочуть захистити залізним занавісом, то тут починаються казки про економічні інтереси. А взагалі, для середньостатистичних обивателів основними інтересами є дешева та якісна продукція на прилавках магазинів та достойна оплата праці, що можливе тільки в умовах ЕС і є повним антиподом МС, мета якого захистити ринок від якісного західного продукту, що може витіснити другосортний російський. Для прикладу давайте візьмемо російські Джиґулі і европейську Шкоду, ціна якої в рамках европростору така ж як Джиґулів у нас, проте різниця між ними як між трактором і космічним кораблем. Така ж різниця у якості б.я. іншої продукції. Я, наприклад, купую каву, яку привозять з Італії - вона набагато смачніша і якісніша (ті що пють каву зрозуміють про що я) за аналогічну каву випущену в Україні- більше того, я її купую дешевше, незважаючи на те, що італійську потрібно ще довезти, включити в її ціну інтерес водія, митників на українському кордоні і т.п. витрати...В італії така кава у двічі дешевша за український аналог, хоч роблять її на такому ж заводі із тої ж самої привозної продукції, та й робоча сила у нас вдесятки разів дешевша .